Vad kan jag ha i en matsal utöver ett bord?

En matsal är ett särskilt utrymme i ett hem där måltider vanligtvis äts. För många är detta synonymt med vardagsrummet. Om du har ett stort vardagsrum så kanske du även kallar det för en matsal. Matsalen ligger ofta i anslutning till köket och kan användas för en mängd olika saker som att underhålla gäster, arrangera middagsbjudningar eller helt enkelt njuta av måltider med familjen.

Förutom ett matbord finns det många andra föremål som kan integreras i en matsal för att göra den mer funktionell och inbjudande. Här är tio tips på vad man ska ha i en matsal vid sidan av ett bord.

10 tips för bra inredning i matsalen

1. Stolar: Förutom matbordet är stolar en väsentlig del av en matsal. Välj stolar som är bekväma och matchar bordets stil. Kanske vill du ha en typ av stolar vid varje ände av bordet och en annan längsmed sidorna. Du kan få en riktigt elegant känsla om du satsar på lite finare stolar av trä med bekväm sits.

2. Matta: En matta kan ge värme och textur till en matsal. Välj en matta som är slitstark och lätt att rengöra, eftersom spill och fläckar är oundvikliga. Matcha färgen med tanke på annan inredning i detta rum.

3. Belysning: Bra belysning är viktigt i en matsal. Välj en ljuskrona eller taklampa som kompletterar stilen i rummet och överväg att lägga till dimmerbrytare för ökad flexibilitet. Kanske kan du skapa en effekt med en spalje av trä som delar in rummet så att du får en tydligare känsla av vad som är matsal och vad som är vardagsrum. Använd belysning för att skapa en fin effekt med avdelningen.

4. Förvaring: En byrå eller skänk kan ge extra förvaring för disk, dukar och serveringsverktyg. Välj en möbel som matchar stilen på bordet och stolarna. Kanske kan du hitta något prisvärt second hand som är unikt.

skänk
Kanske kan du hitta en rustik skänk som du sedan målar om

5. Konstverk: Ett konstverk kan lägga till visuellt intresse till en matsal. Välj något som kompletterar rummets färger och stil. Det kan vara en tavla, en staty eller kanske något enklare som en Kaj Bojesen apa som sitter i en bokhylla.

6. Gardiner: Gardiner kan lägga till avskildhet och hjälpa till att mjuka upp utseendet på en matsal. Välj gardiner som är lätta att rengöra och som matchar rummets stil.

7. Servis: En matsal är ofullständig utan ordentlig servis. Investera i kvalitetstallrikar, glas och bestick som är hållbara och snygga. Om du har ett fint vitrinskåp kan du ha servisen i detta som en form av dekoration då den inte används.

servis silver
Vackra silverföremål passar bra i matsalen!

8. Fotpall: En snygg fotpall som du även kan sitta på är alltid en tillgång i matsalen. Använd den för att nå sakerna som finns högt upp i vitrinskåpet eller låt barn sitta på pallen.

9. Speglar: Speglar kan ge djup och ljus till en matsal. Välj en spegel som är passande storlek för rummet och som kompletterar rummets stil.

10. Växter: Växter kan ge liv och färg till en matsal. Välj växter som är lämpliga för rummets belysning och temperatur och som kompletterar rummets stil.

Sammanfattningsvis handlar en matsal inte bara om matbordet. Det finns många andra föremål som kan integreras för att göra rummet mer funktionellt och visuellt tilltalande. Genom att följa dessa 10 råd kan du skapa en matsal som är både praktisk och vacker.