3 saker att tänka på när du köper myggfångare

När du letar efter en myggfångare ska du tänk på vilken typ av myggor som finns i ditt område för att få en modell som fungerar bra för dina behov. Bestäm var du kommer att använda den, inomhus eller utomhus, eftersom vissa fångare inte är gjorda för båda. Kontrollera också vad fångaren använder för att locka mygg – som koldioxid, värme eller ett konstgjort bete – för att säkerställa att den effektivt drar in insekterna.

Genom att ta hänsyn till dessa faktorer kommer du att göra din utomhustid mer njutbar, utan myggens störande närvaro. Kom ihåg att satsa på god kvalitet. Då kan du ju använda samma myggfångare nästa sommar och kanske redan börja till våren för att dra ner på myggbeståndet i god tid!

Bedöm fångarens effektivitet

När du letar efter en myggfälla är det viktigt att kontrollera hur bra den fångar mygg. Se till att fällan är effektiv för de typer av mygg som finns i ditt område. För bra resultat bör fällan locka myggor på rätt sätt. Till exempel bör en bra fälla släppa ut tillräckligt med koldioxid vilket lockar mygg. American Mosquito Control Association rekommenderar fällor som avger minst 200 gram koldioxid var 24 timme.

Även om många fällor använder ljus för att locka mygg är det inte det bästa tillvägagångssättet för mygg som biter under dagen, som sorten Aedes aegypti. Det är viktigt att du tar reda på vilken typ av mygg du har att göra med. Det är inte alla som attraheras av ljus och då är det ju slöseri att försöka få de att komma till myggfångaren med lampor.

Välj alltid myggfällor som har bevisats fungera i studier istället för de som har påståenden som inte har testats. Men du kan verifiera om dessa studier stämmer genom att se på användaromdömen som brukar finns direkt under produkten i butiken online där den säljs.

Säkerhet och miljöpåverkan

När du väljer en myggfälla ska du se till att den är miljövänlig så att du inte skadar miljön. Använd produkter som dödar mygglarver men inte skadar andra nyttiga insekter eller planeten för den delen. Undvik saker som myggspolar som släpper ut skadliga kemikalier vilket kan vara farligt för dig, din familj och andra djur som bor med er. Välj fällor som använder sig av naturliga ämnen – som koldioxid, värme eller dofter som efterliknar människor – för att locka myggor utan att av misstag skada andra varelser.

Gör dig av med allt stillastående vatten i din trädgård för att förhindra att myggor lägger sina ägg där. Det kan förstås bli svårt att förhindra myggornas kärlek till din ovanmarkspool men om du ser till att vattnet är i rörelse så bör det inte bli så farligt. Med dessa säkerhets- och naturskyddspunkter i åtanke, ska vi nu prata om kostnaden för att underhålla och använda myggfällor.

Underhålls- och driftskostnader

När du väljer en miljövänlig myggfälla bör du komma ihåg att tänka på kostnaderna för att hålla den igång. Om du skaffar en inomhusfälla med UV-ljus eller en utomhusfälla kommer var och en att ha sina egna underhållskostnader.

Till exempel kan vissa fällor kräva att du köper nya lockbeten eller CO2-kassetter ofta vilket innebär att du spenderar mer pengar på detta än den ursprungliga insatsen för fällan. Dessutom kan utomhusfällor behöva en strömkälla som en förlängningssladd eller batterier vilket kan påverka din elräkning eller priset du betalar för batterier.

Letar du efter fällor som använder CO2 effektivt för att minska kostnader och CO2-förbrukning över tid? Var försiktig med fällor som lovar för mycket, och tänk på hur mycket du kommer att spendera i det långa loppet innan du köper en.