5 goda skäl till att bygga en carport

Om din bil står ute i snö och tö så ska du veta att det flera goda anledningar till att ändra på detta. När det finns plats för en carport så är det väl värt att satsa på en bra modell. Du kan montera själv eller betala lite mer för att få hjälp med detta. När din carport väl står på plats så kommer den att göra stor nytta på flera sätt.

Låt oss ta en titt på 5 skäl till varför det är klokt att bygga en carport för bilen…

  1. Bevara bilens värde för framtida försäljning

Du vet ju att din nya bil förlorar värde så snart du sätter foten på pedalen. Men har du tänkt på att du med en enkel carport kan få motsatt effekt? Det kommer en dag då du känner att det är dags för en ny kärra. Då det blir dags att värdera bil för att sälja den så kan det röra sig om många tusenlappar mer tack vare att du har investerat i en carport.

Att skydda bilen från väder och vind, såsom sol, regn, snö och hagel, kan förhindra skador på lack och interiör. Detta minskar risken för rost och andra problem som kan sänka bilens värde. Det minskar också risken för skador som kan uppstå helt enkelt för att bilen står parkerad vid en väg där det susar förbi bilister, cyklister och mopedister som inte nödvändigtvis är så försiktiga med avstånd.

carport och förråd
Här kan din bil stå tryggt och lite undangömt
  1. Skydd mot väder och vind för dig och bilen

En carport erbjuder uppenbarligen skydd mot olika väderförhållanden vilket inte bara bevarar bilens utseende utan också dess funktionalitet. Genom att hålla bilen under tak undviker du problem som snö och is på vintermorgnar vilket sparar tid och ansträngning när du behöver komma iväg snabbt. Tänk på att vi i genomsnitt kan räkna med över en månad med snöiga dagar varje vinter!

Det är bekvämt att ha en carport att rusa ut till. Även om du redan nu har ett garage där bilen kan rymmas så kan det vara så att du helst fortsätter att använda det som förråd och gästrum. Carporten är enbart till för bilen och kan placeras på ett sätt som gör det så enkelt att parkera och komma iväg oavsett hur väderleken ser ut.

  1. Ingen ser din bil i carporten

Okej, det kanske är att överdriva lite för visst kan man se bilen i carporten om man vill. Om konstruktionen är rimligt öppen så kan man ju kika in och se vad som finns där. Men bilen kommer inte att vara i blickfånget så som den är när den står parkerad utomhus i det fria.

Om du har en stöldbegärlig bil och kanske lite andra dyra fordon som senaste elmopeden och mer är det inte så dumt att ställa dessa i lä från insyn. Det här kan vara en klok investering med tanke på att det finns de som bara måste gå och dra nyckeln mot sidan av en bil om den ser för tjusig ut.

carport glastak
Du kan också välja en carport där man ser in från alla håll för att hålla extra god koll på vad som sker i carporten!
  1. Extra förvaringsutrymme är inte så dumt

Förutom att skydda bilen kan en carport ge extra förvaringsutrymme för andra föremål som cyklar, trädgårdsredskap och fritidsutrustning. När du inte har plats för sakerna i förvaringsutrymmet under loftsängen så finns din carport där som en räddande ängel.

Detta kan även frigöra utrymme i garaget eller förrådet och hålla din egendom organiserad och skyddad från väderpåverkan. En carport kan också fungera som en skyddad arbetsplats för olika projekt. Om du ställer arbetsbänken där så kan du ju fila på olika byggprojekt i carporten. Inte så dumt när dammet och materialen inte är så välkomna i huset.

  1. En carport är kostnadseffektiv

Att bygga en carport är ofta betydligt billigare och enklare än att bygga ett garage. En carport kräver mindre material, mindre arbetskraft och mindre tid att bygga. Trots den lägre kostnaden ger en carport många av samma fördelar som ett garage när det gäller skydd och bekvämlighet. Dessutom kan en välbyggd carport höja värdet på din fastighet vilket gör det till en ekonomiskt smart investering.

Du bör investera i en carport

Nu borde det stå klart att du gör rätt i att investera i en carport. När det finns plats för detta och du ser hur nya elfordon faktiskt behöver den trygga platsen så ska du komma ihåg alla ovan nämnda fördelar.

Att bygga en carport till din bil är en investering som betalar sig på många sätt. Det här är en praktisk och kostnadseffektiv lösning. Oavsett om du planerar att sälja bilen med god förtjänst i framtiden eller bara vill ha ett enklare liv så är en carport en värdefull tillägg till ditt hem.