Vad bör du inte förvara i garaget?

Garaget är ett av de mest mångsidiga utrymmena i ett hem. Det kan användas för att förvara bilar, verktyg, utomhusutrustning och till och med användas som en arbetsplats. Allt ska dock inte förvaras i garaget. Det finns vissa föremål som har det bättre i andra delar av ditt hem och det finns även föremål som helst inte bör förvaras i hemmet överhuvudtaget.

Farliga material ska inte förvaras hur som helst

En av de viktigaste sakerna att tänka på när du bestämmer vad du ska förvara i ditt garage är säkerheten. Farliga material som bensin, propantankar och kemikalier bör inte förvaras i garaget hur som helst. Dessa material kan avge skadliga ångor och till och med orsaka bränder eller explosioner.

Om du måste förvara något farligt material se till att de förvaras i ett avsett förvaringsutrymme med korrekt ventilation och säkerhetsåtgärder på plats. Det bör också vara enkelt att se var de farliga materialen finns. Detta så att andra som kommer att röra sig i utrymmet inte skadas.

Färskvaror hör inte hemma i ett garage

Garaget är inte den idealiska miljön för förvaring av färskvaror som mat eller dryck. Dessa föremål kan förstöras snabbt på grund av temperaturfluktuationer och exponering för skadedjur eller vanligt svartmögel. Det är bäst att förvara mat eller dryck i köket eller skafferiet där de kan förvaras ordentligt och vid lämplig temperatur.

Om du har kyl och frys i ditt garage kan du förstås också ha mat där. Men då handlar det ju om korrekt förvaring. Det är inte samma sak som att lägga spannmålsprodukter på garagehyllorna.

Värdesaker bör vara på säkrare plats

Garaget är inte det säkraste området i ditt hem och det kan vara mer mottagligt för inbrott och stöld. Värdefulla föremål som smycken, dokument och dyr elektronik bör inte förvaras i garaget. Förvara istället dessa föremål i ett kassaskåp eller på en säker plats i ditt hem. Vissa värdefulla saker som en elmoped, däck, en lekställning för sommarbruk och trädgårdsmöbler får förstås bo i garaget när de inte används.

Ditt garage är inte en bur för djur

Du bör heller inte använda ditt garage som ett hönshus eller som bur för husdjur. Det är inte byggt för detta. Om du har höns i garaget kan det leda till skador som är svåra att ta hand om. Särskilt om det inte rör sig om ett fristående utrymme. Hundar och katter kan må dåligt av att stängas in i garage. Detta kan ses som djurplågeri och kan rentav vara straffbart.

hund i bur
En hund bör inte låsas in i ett garage!

Ordning och reda i garaget

Det är lätt att saker hamnar på hög i ett garage och att de blir ett slags förråd för alla möjliga slags saker. Men för att säkerhetsställa din och dina tillhörigheters säkerhet är det viktigt att hålla koll och vara medveten om vad du väljer att förvara i ditt garage.

Viktigt att komma ihåg:

– Bensin, propantankar och kemikalier bör inte förvaras i garaget
– Garaget är inte en idealisk miljö för mat eller dryck
– Värdefulla föremål bör inte förvaras i garaget av säkerhetsskäl
– Lämpliga säkerhetsåtgärder bör vidtas vid förvaring av farligt material
– Förvara föremål på lämpliga platser för att säkerställa deras livslängd och säkerhet
– Garaget bör hållas organiserat och fritt från stök för att undvika säkerhetsrisker och underlätta tillgängligheten
– Rengör och inspektera ditt garage regelbundet för att behålla dess skick och förhindra eventuella säkerhetsrisker.
– Sök professionell hjälp om du är osäker på rätt förvaring av ett visst föremål.