4 saker att tänka på när du köper babymonitor

Vid köp av en babymonitor finns det viktiga saker att tänka på. För det första ska du fundera på om du bara vill ha ljud eller även video? En enklare modell kan fungera fint då du hör när ditt barn vaknar men en babymonitor med kamera gör det ju även möjligt att se barnet vilket kan vara mysigt och tryggt.

Du bör också se till att din babyvakt med kamera fungerar bra i hela ditt hus och även utomhus så att du alltid är uppkopplad och vet hur det står till där ditt barn sover. Titta också efter praktiska funktioner som temperatursensorer eller möjligheten att spela sövande sånger. Det kan vara en hjälp under en tid då det är svårt att få barnet att sova någon annanstans än i dina armar.

Det kan också vara klokt att välja en babymonitor som är lätt att använda och flytta runt i ditt hem. Detta särskilt om ditt barn inte alltid sover i sitt, eller ditt, sovrum. Att välja rätt typ av babyvakt hjälper dig att oroa dig mindre med vetskapen att du alltid kan kolla till ditt barn.

Olika typer av babymonitor

När du är på jakt efter en babymonitor kan du välja mellan enbart ljud, video eller mer avancerade hälsospårningsmodeller. Enkla ljudmonitorer låter dig höra din baby medan videomonitorer låter dig både höra och se din lilla. Det finns också vissa modeller som erbjuder fjärrvisning på din telefon eller surfplatta.

För de som älskar teknik erbjuder moderna bebismonitorer ljud- och videofunktioner samt kontroller av barnrummets temperatur och luftfuktighet. Det är också värt att notera att medan hälsospårningsmonitorer kan övervaka ditt barns vitala tecken är de inte alltid helt korrekta. För många räcker det gott och väl med en babymonitor med kamera.

Tänk på din familjs behov för att avgöra vilken baby monitor som passar bäst för er. Kanske kan du låna en modell för att testa och se hur det fungerar för dig och ditt barn.

Nyckelfunktioner och särskilda egenskaper

När du väljer en babyvakt är det viktigt att hitta en med funktioner som uppfyller dina behov. Leta efter videoövervakare med tydlig nattsyn för att enkelt kunna kolla på ditt barn i svagt ljus. Övervakare med tvåvägsljud låter dig trösta ditt barn utan att gå in i rummet. Barnet hör din röst vilket också kan vara bra när du är på väg från ett annat rum eller undervåningen. Dessutom kan övervakare som mäter rumstemperaturen hjälpa dig att se till att ditt barn inte fryser utan filt som har sparkats av i sömnen.

Säkerhet är en annan viktig punkt att tänka på. Vissa varumärken ser till att din babyövervakares anslutning skyddas mot hackare. En babyvakt med lång räckvidd är praktisk så att du kan hålla kontakten med ditt barn när du rör dig runt i huset.

Anslutning och räckvidd

Det är viktigt att ha en babyvakt med god räckvidd eftersom det håller videon tydlig och kopplingen stark. Detta är särskilt viktigt i ett stort hus. Om du är ute i ett hönshus så måste det vara möjligt att behålla kontakten med barnets rum via denna monitor. En babyvakt som använder radiovågor hjälper dig att hålla kontakten och minskar risken för att tappa signalen när du förlitar dig på den.

Om du väljer en WiFi-baserad babyvakt kan du titta och kommunicera från din telefon men var medveten om att dessa kan vara lättare för hackare att komma åt. Babyvakter som inte använder internet är mer privata men har en begränsad räckvidd så se till att den är tillräcklig för ditt hem. Vanligtvis vill du att den ska fungera åtminstone 35 meter inomhus för att säkerställa att du alltid kan se din baby.

Användarvänlighet och bärbarhet

När du väljer en babymonitor ska du leta efter en som är enkel att installera och bära. Du kommer att flytta den runt i ditt hem eller ta med dig den när du reser så den måste vara lättviktig. Tänk på hur babyvakten passar in i ditt dagliga liv. För aktiva föräldrar är en portabel babyvakt med ett långvarigt batteri viktigt.

Även om videoövervakare är ett populärt val bör de vara kompakta och inte lägga till extra stök i din tillvaro eller i barnets rum. Babyvakten bör göra ditt liv enklare genom att du snabbt kan ta med den till ditt barns rum eller slänga den i en väska när du ska iväg och övernatta med ditt barn hos släkt eller vänner som också har stora hus med många rum.