Vad behövs till en ovanmarkspool?

En pool ovan mark kan vara perfekt i din trädgård då det blir sommarlov och långa dagar med barn hemma. En ovanmark pool är en uppfriskande oas för dig och din familj att njuta av under de varma sommarmånaderna. Den behöver inte vara så stor för att ge denna effekt. Om du kan sitta i en gummiring och flyta omkring på vattnet så har du en mysig plats.

Innan du börjar planera dina poolfester är det dock viktigt att se till att du har allt du behöver för en lyckad installation. Tänk också på att en ovanmarkpool inte är en badtunna eller swimspa som du kan bubbla och ha det varmt i. Vi ska ta en titt på vad du behöver för att få till en bra ovan mark pool i din trädgård.

Poolens struktur

Det första du behöver för en pool ovan jord är naturligtvis själva poolstrukturen. Ovan markpooler finns i en mängd olika former och storlekar så välj en som passar din bakgård och din familjs behov. Poolstrukturen bör vara gjord av slitstarka material som tål väder och vind och ger ett pålitligt stöd för vattnet.

Det går att skaffa en Bestway pool ovan mark och helt enkelt ställa upp den på ett plant underlag. Men tänk på att dessa pooler inte tål vad som helst. Om de inte har en stadig struktur finns risken för att det hela faller samman om ni leker lite för vilt i poolen. Det är också viktigt att underlaget inte skadar poolduken.

Ett bra poolkantmaterial

Poollinern som vi kan kalla för poolkant är materialet som kantar insidan av poolstrukturen och håller vattnet på plats. Det är viktigt att välja poolkantning av hög kvalitet som tål daglig användning. Leta efter en liner som är gjord av slitstarkt, punkteringsbeständigt material och som kommer med garanti.

Poolens pump och filter

En poolpump och filter är avgörande för att hålla vattnet rent och klart. Pumpen cirkulerar vattnet genom filtret och tar bort skräp och föroreningar. Välj ett pump- och filtersystem som är av lämplig storlek för din pool och se till att rengöra och underhålla dem regelbundet för att säkerställa att de fortsätter att fungera korrekt.

rent vatten
Med pumpen får du rent inbjudande vatten i poolen

Tänk på att du kommer att behöva en viss vattennivå för att pumpen ska fungera. Normalt sett ligger det på åtminstone 30 cm. Om du vill ha din ovanmark pool på en balkong kan det bli knepigt. Detta eftersom det för det mesta blir för tungt när vattenivån når denna höjd.

En dammsugare och håv för din pool

En dammsugare är också viktiga för att hålla din pool ren. Det kan vara en robotdammsugare eller en manuell sak som du jobbar med för hand. Med håven tar du bort skräp från vattenytan medan dammsugaren rengör botten och sidorna av poolen. Leta efter en poolhåv och ett dammsugaresystem som är lätt att använda och effektivt för att ta bort skräp.

Poolkemikalier

Poolkemikalier är nödvändiga för att upprätthålla vattnets kemi och förhindra tillväxt av alger och bakterier. Du behöver kemikalier som klor, pH-balanserare och algbekämpningsmedel. Det är viktigt att följa tillverkarens instruktioner noggrant när du tillsätter kemikalier till din pool för att säkerställa att de används säkert och effektivt.

kemikalier
Skaffa rätt typ av kemikalier för din ovanmarkpool

Du kan ta en titt på möjligheten att använda saltvatten i din pool för att hålla den ren. Men det är viktigt att du då sätter dig in i hur du gör detta på rätt sätt. Med bakterier i poolen kan den bli farlig att använda. Lär också barn och vuxna god poolhygien. Saker som att inte använda en cinderella toalett och sedan hoppa i poolen utan en dusch och handtvätt är givna!

Några tips för din ovanmarkpool

När du har alla nödvändiga föremål för din pool ovan mark är det dags att installera den. Här är några tips för att göra processen smidigare:

  • Välj en jämn och stabil plats för din pool. Det är viktigt att se till att marken är jämn och fri från stenar eller annat skräp som kan skada poolens botten.
  • Följ tillverkarens instruktioner noggrant när du monterar poolstrukturen. Detta kommer att säkerställa att poolen är robust och säker att använda.
  • Fyll poolen med vatten långsamt och jämnt för att förhindra att insidan förskjuts eller går sönder.
  • Använd ett poolskydd för att skydda din pool från skräp och för att förhindra avdunstning. Det finns alltid skräddarsydda modeller för den ovanmarkpool du köper.
  • Rengör och underhåll din pool regelbundet för att säkerställa att den förblir ren och säker att använda.

Här kan du se en ovanmarkpool som grävs ner och får ett trädäck:

Sammanfattningsvis kan en pool ovan jord ge dig och din familj en rolig och uppfriskande tillflyktsort under sommarmånaderna. För att säkerställa en framgångsrik installation ska du se till att du har alla nödvändiga föremål, inklusive det som krävs för poolens struktur och poolduk, pump, filter, håv och dammsugare samt poolkemikalier.

Följ tillverkarens instruktioner noggrant när du installerar din pool och se till att regelbundet rengöra och underhålla den för att säkerställa att den håller sig i gott skick i många år framöver. Då är det ju bara att plocka fram den igen när det blir så pass varmt att svala dopp i trädgården känns som det enda ni vill syssla med.