Inred med Kay Bojesen apa – 10 frågor och svar om Kay Bojesen apa!

Ska du inreda med den klassiska träapan som alla känner igen? Om du tycker att en Kay Bojesen apa är fin och om den får dig på gott humör är det värt att investera i den. Det här är modern konst som med tiden kommer att ses som klassisk.

Redan nu är det många som menar att en Kay Bojesen apa eller annan träfigur från samma konstnär är klassisk. Du kan välja en stor Kay Bojesen apa som denna eller satsa på en mini Kay Bojesen apa som denna. Det går också att inreda med Kay Bojesen fågel eller varför inte en cool Kay Bojesen hund?

Här är 10 vanliga frågor om Kay Bojesen apor…

  1. Vem har designat Kay Bojesen apan?

Det är den danska designern Kay Bojesen som har skapat den kända apan. Han hade tänkt sig en klädhängare men det blev en apa. Idag är en Kay Bojesen apa en självklar inredningsdetalj i hem världen över.

  1. Hur stor är en Kay Bojesen apa?

Det beror på den modell du väljer. Den stora Kaj Boyesen apan är 46 cm hög. Om du väljer en mini Kay Bojesen apa så är den 10 cm hög. Sedan ska du tänka på att armar kan spridas i olika riktningar och det måste förstås finnas plats för detta.

  1. Vad kostar en Kaj Bojesen apa?

Om du vill ha en stor Kaj Boyesen apa kostar den omkring 11 000 kronor. Du kan hitta billigare om du letar online efter begagnad Kay Bojesen apa. En Kay Bojesen apa mini kostar omkring 600 kronor.

  1. Vad är Kaj Boyesen figurerna gjorda av?

Kay Bojesen gör sina träfigurer av olika trämaterial. En trä apa Kay Bojesen designat kan vara av teak eller andra träslag. Det beror på figuren du väljer. Trämaterialet ger en viss tyngd och du bör hantera apan med tanke på att den är gjord av trä. Inga bad och lämna inte apan utomhus!

Här kan du se hur aporna från Kay Bojesen tillverkas:

 

  1. Finns Kaj Boyesen apor i olika färger?

Ja, du kan hitta en apa från Kay Bojesen i mörka svarta färger, brunt såväl som i ljusare vita färger. Kombinationen av trä i olika färger ger en unik effekt. Välj den variant som du tycker är finast!

  1. Hur vet jag att det är en äkta Kay Bojesen apa?

Det vet du om du köper den från en seriös butik. Dessutom kommer äkta Kay Bojesen apor i originalförpackning. Men om du köper en begagnad apa från Kay Bojesen online tar du förstås en risk. Fast designen är distinkt och du lär se om det är en kopia.

  1. Finns det annat än apor från Kay Bojesen?

Ja, du kan välja en Kay Bojesen fågel i olika färger. Dessa finns i naturliga träfärger såväl som i starka blå färger. Ta en titt på denna fina sångfågel från Kay Bojesen. Den är en riktigt fin färgklick på hyllan! Det finns också hundar och andra figurer som är i samma stil men med unika former och färger.

Här kan du se Kay Bojesen fåglar och mer:

 

  1. Kan jag köpa tillbehör till min Kay Bojesen apa?

Ja, du kan till exempel köpa en tomtemössa till mini Kay Bojesen apan. Det här kan vara en kul detalj som gör din inredning lekfull och möjlig att variera. Det är också en prima present till en vän som du vet har mini apan i sitt hem.

  1. Finns det Kay Bojesen mobiler?

Ja, det finns mobiler av trä från Kay Bojesen. Ta en titt på denna som är riktigt fin. Men det här är inte mobiler med apor. Du får istället flera fåglar i mobilen. Kay Bojesen mobilen är ett fint inslag i barnets rum. Du kan hänga den över ett skötbord eller kanske vid sängen.

  1. Är Kay Bojesen en bra present?

Om du ska ge bort inredning som present är en Kay Bojesen ett ypperligt val. De flesta tycker att det här är fin design. Den är lite rolig men inte konstig. Dessutom har Kay Bojesen ett högt andrahandsvärde. På sätt och vis är det en form av investering. En klenod som man behåller och kanske ger vidare till barnen som ett arv.

Nu vet du lite mer om vad som menas med en Kay Bojesen apa och kanske är det dags att beställa en till dig själv eller som present.