Bättre ekonomi med välplanerad flytt!

Det spelar ingen roll om det är första flytten eller den elfte, det här är en sak som kräver planering. Om du vill spara tid och pengar på dina flyttbestyr så är det viktigt att du tänker till redan innan den första flyttkartongen packas.

Gör upp en budget och ta reda på om det finns några avgifter eller andra kostnader som inte är inkluderade i priset från flyttfirman som du anlitar. Var ärlig mot dig själv. Det är en sak att du är villig att flytta dina kartonger själv. Men är det verkligen så vettigt att du städar duschkabin, kylskåp och diskmaskin när någon annan kan göra det mycket snabbare och bättre?

Checklista för flytten – Vad du behöver komma ihåg inför flyttdagen!

Gör din flytt så smidig som möjlig med denna checklista som du kan skriva ut och hänga upp på kylskåpet som du eller någon annan kommer att rengöra:

1. Boka transport och eventuellt professionell städning i god tid. Ta exempelvis reda på vad flyttstädning i Stockholm pris ligger på just nu.
2. Skaffa tillräckligt med lådor, papper och tejp för att packa alla dina saker.
3. Ta reda på vilka dokument du behöver för att registrera din nya adress och göra flyttanmälan hos olika myndigheter.
4. Kontakta el- och vattenbolaget så att allting fungerar när du flyttar in i din nya lägenhet eller hus.
5. Beställ en professionell flyttstädning i Stockholm av den gamla lokalen eller bostaden innan du flyttar.
6. Anmäl dig till skolan eller arbetsplatsen om det är aktuellt för dig innan du flyttar in i din nya bostad.
7. Se till att ha tillräckligt med matvaror hemma inför flytten, så att du inte behöver handla direkt efter det att du har flyttat in i din nya bostad!

Packningstips för en flytt – Packa effektivt

När du ska flytta är det viktigt att packa allting på ett effektivt sätt. Gör en lista över alla tillhörigheter som du tar med dig. Det hjälper dig att organisera din packning och förhindrar att något glöms bort. Packa sedan de stora föremålen först. Det kan vara möbler, mattor och andra stora saker.

Förvara det som får plats i lådor eller plastpåsar som är markerade med innehållet. Du kan köpa tomma klisterlappar som du kan skriva på med tuschpenna. Packa därefter mindre föremål som koppar, bestick, kuddar och liknande.

När allting är packat kan det vara bra att peka ut ansvariga personer för olika delar av flytten så allting blir smidigare och mer effektivt!

Här får du det gyllene tipset att börja rensa innan du börjar packa:


 

Fördelarna med att anlita en professionell städfirma

En firma som erbjuder flyttstädning i Stockholm erbjuder ett kvalitativt och professionellt städjobb som du sällan kan uppnå på egen hand. De har tillgång till modern utrustning och produkter som når en hög kvalitet. De har ofta specialiserade team som är utbildade i olika typer av rengöring, och dessutom kan de ge riktlinjer för hur du bibehåller renligheten mellan städningarna.

städa vägg
Vill du stå på detta sätt veckan då du flyttar?

En annan viktig fördel med att anlita flyttstäd i Stockholm då du ska flytta är att detta innebär flexibilitet för dig. Du får jobbet gjort som planerat men kan samtidigt syssla med annat. Inför en flytt har du nog att stå i så detta är faktiskt något som kan spara dig viktig tid. Och tid är ju som bekant samma sak som slantar!