Duschkabin? Köp inte duschkabin innan du läser detta!

Visste du att du kan få massage för hela kroppen i en modern duschkabin? Detta utan att slösa på vatten. När du har en dusch som vårdar både kropp och själ har du alltid en plats där du kan ladda batterierna.

Låt oss ta en titt på 5 helt fantastiska duschkabiner som du kan köpa och installera hemma i badrummet. Det här är bästa valen för dig som vill kombinera hög kvalitet med funktioner och flexibilitet.

4.6/5
 1. Hazel duschkabin

Här har vi en duschkabin 90 x 90 centimeter som kan förvandla duschen till en oas. Hazel är en helt fantastisk upplevelse. Välj en blått ljus för att liksom resa iväg i tankarna och slappna av då du duschar. Ännu mer avslappnat blir det med skön massagejet som masserar dig på ryggen.

Kombinationen av elegans och komfort är fulländad. Det härdade glaset ger säkerhet och du får både sits, hylla och spegel. Använd högtalarsystemet för att lyssna på din favorit podcast eller för musiken som du helst sjunger till i duschen.

Unika egenskaper

 • Aluminiumprofiler
 • Golv, vägg och tak av ABS och PMMA
 • Massagejet
 • Fotmassage!
 • Takdusch
 • Belysning
 • Ventilation
 • Högtalare
 • Kontrollpanel

 

Plus

Mycket bekvämt

Hög kvalitet

Massage!

 

Minus

Ingen inbyggd bastu

 

Du kan läsa mer och se pris på Hazel genom att klicka här!

5/5

2. Sunwind Aurora

För lite mindre utrymmen kan en duschkabin 70 x 90 från Sunwind bli en riktig hit. Det här är duschen du vill ha hemma såväl som på landet. Designen är snygg och dessutom är det inte svårt att installera.

Höjden på 195 cm gör att du kan få plats med denna kabin även i låg-hyttiga hytter. Både fram- och bakväggar är gjorda av härdat glas som är 5 mm tjockt. Det ger trygghet. Dörrarna är dubbla och de fungerar som skjutdörrar vilket också är smart när du inte vill att duschkabinen ska ta för stort utrymme.

Notera att den avtagbara fronten ger enkel rengöring. På så vis kan du se till att din duschkabin förblir snygg och fräsch!

Unika egenskaper

 • Dubbla skjutdörrar
 • Härdat glas, 5 mm
 • Lägre totalhöjd
 • Vitlackade aluminiumprofiler
 • Avtagbar front
 • Bärkonstruktion av rostfritt stål
 • Avlopp 32 mm diameter

Plus

Snygg design

Enkel montering

Skjutdörrar

Minus

Ingen massagedusch

Du kan läsa mer om och se pris på Aurora duschkabin genom att klicka här!

Här kan du kika lite närmre på Sunwind Aurora duschkabin:

4.5/5

3. Sunwind Aurora svart duschkabin

För dig som vill ha en duschkabin 90×90 med vacker design kan en Sunwind Aurora i svart vara ett mycket bra val. Kabinen levereras i hela delar som du sedan enkelt kan montera. Den här modellen passar särskilt bra där det är lite högre i tak.

Designen kan få dig att påminnas om stugan i fjällen men det här är en modell som är mycket modern. Du får en väldesignad duschkolonn i det bakre hörnet där du enkelt justerar duschen till perfekt temperatur.

Lägg märke till tjockleken på det frostade glaset i den eleganta glasväggen, den ligger på 8 mm vilket är lite mer än vad andra duschkabiner erbjuder. Framtill och baktill får du glas som är härdat och 5 mm tjockt.

Det här är ett bra val för dig som vill få en prisvärd duschkabin som är vacker att se på!

Unika egenskaper

 • Snygg svart design
 • 6-hörnsform
 • 90 x 90 x 205 cm
 • Fronten kan plockas av
 • Stödstruktur av rostfritt stål
 • Kant hindrar vatten-spill
 • Avlopp 32 mm
 • Väger 98 kg

Plus

Bekväm

Enkel montering

Vacker design

Minus

Ingen massagedusch

Du kan läsa mer om och se pris på Aurora duschkabin genom att klicka här!

5/5

4. Forsa Rak hörndusch

Om du vill skapa duschkabin av ett hörn behöver du inte köpa en hel kabin. Det går ju också bra att skapa utrymmet med en hörndusch-konstruktion. Forsa är ett populärt val som gör det enkelt att montera duschplatsen. Om du behöver en duschkabin 70 x 70 cm kan det här fungera perfekt.

Forsa Rak hörndusch erbjuder komfort och snygg design. Du slipper få vatten över hela golvet men får samtidigt en mycket enkel installation. I den nedre kanten finns en transparant tätningslist som gör jobbet då du står och duschar.

Det går att vika dörrarna inåt då duschen inte är i bruk. Det här är en handikappvänlig dusch utan tröskel. Det går att rulla en rullstol hela vägen fram till duschen. Härdat säkerhetsglas på 6 mm är riktigt bra och tryggt.

 

Unika egenskaper

 • Duschkabin 70 x 70 cm
 • Dörrar som viks inåt
 • Utan tröskel
 • Härdat säkerhetsglas 6 mm
 • Profil av alu matt
 • Klarglas
 • 1980 mm hög

Plus

Enkel installation

Snygg design

Hög kvalitet

 

Minus

Inga särskilda effekter

Du kan läsa mer om och se pris på denna hörndusch genom att klicka här!

4.8/5

4. Bastu Duality I – 2 in 1

Vill du ha både bastu och lyxig dusch? Då ska du se närmre på denna duschkabin som också kommer med bastu! Du kan gå in i bastun direkt från duschen. Det hela är byggt för en person. Du får vara alldeles för dig själv när du kopplar av en stund i badrummet som blir ett spa på riktigt!

Det här är en lösning för större badrum. Samtidigt är ju modellen gjord för att vara praktiskt. Om du hade byggt bastu separat hade det tagit mer plats. Designen är snygg och bekväm. Du kan behöva hjälp med installation eftersom denna duschkabin med bastu inte kommer med kakel och annat som du kan behöva för att montera.

Unika egenskaper

 • Färgbelysning
 • Touch kontroll system
 • Infraröd bastu
 • Kolfiberpaneler
 • USB/Aux-switch/FM/radio
 • Timer

Plus

Äkta spa hemma!

Bekvämt

Touch-panel med USB

 

Minus

Tar mer plats

 

Du kan läsa mer om och se pris på denna härliga dusch med bastu genom att klicka här!

Vad väljer Hemprodukter?

Det blir en hörndusch Forsa Rak då det inte finns plats för både dusch och bastu i badrummet. Om det hade funnits mer plats hade det blivit duo-varianten med både dusch och bastu!

Om du vill ha ångdusch

En ångdusch är en härlig uppfinning men den kan bli en kalldusch om du inte får den installerad på rätt sätt. Det här är en duschkabin som kostar lite mer. Det finns modeller som går på omkring 100 000 kronor!

Vill du ha en billig ångdusch kan du kika på Buildors sortiment här. De har en god variation och priser som är riktigt humana!

Viktigt att tänka på när du ska köpa duschkabin

Det är klart att design och finesser är viktiga. Men ännu viktigare är passformen. Om du behöver en duschkabin 120 x 80 cm kan du inte köra på en duschkabin 80 x 80 cm och hoppas på att det löser sig. Om du frångår måtten som gäller i ditt badrum gäller det att du gör detta tillsammans med en hantverkare som kan hjälpa dig att få det hela att fungera.

Betänk också vilka behov du har. Om en duschkabin med badkar känns helt rätt ska du fokusera på detta. Om massagen är något du kan leva utan kanske du hittar en billig duschkabin som håller otroligt hög kvalitet och som samtidigt ger komfort.

Börja alltså med att lista dina krav. Ta reda på måtten och se därefter på duschkabiner som kan vara möjliga val för dig.

18 frågor och svar om duschkabin

Låt oss ta en titt på några mycket vanliga frågor om duschkabiner. Svaren kan hjälpa dig att välja rätt!

 1. Är det helt ute med duschkabin?

Nej, det är fortsatt inne! Särskilt i hem där det inte finns plats för badkar och man ändå vill få en känsla av lyx och komfort i badrummet.

 1. Hur rengör man en plast duschkabin?

Det kan verka svårt att rengöra duschkabin av plast men det behöver det inte vara. Använd vanlig disksåpa, en borste och en handduk. Viktigast av allt är regelbunden rengöring så att smuts och kalk inte får fäste.

 1. Hur rengör man glasduschkabin?

Använd medel ämnat för att få bort kalk eller ättika. Tänk på att rengöra regelbundet för att hålla det snyggt. Undvik att skrapa glaset.

 1. Vad gäller för tätskikt med duschkabin?

Kabinen är inte samma sak som tätskikt. Det måste finnas tätskikt i våtutrymmet. Det här blir särskilt viktigt om duschkabinen skadas och vatten läcker igenom. Kraven på tätskiktet blir inte mindre bara för att du installerar kabin i badrummet.

 1. Hur väljer jag rätt duschkabin för ett badrum?

Du måste se på mått så att duschkabinen får plats. Ta också reda på vad som finns i duschen. Du kanske vill ha belysning och musik samt massage. Missa inte det där med design. Det är givetvis viktigt att du tycker att din duschkabin är fin att se på.

 1. Vad är bäst, dusch eller duschkabin?

En duschkabin har dusch, en dusch har inte duschkabin. Det säger sig självt att duschkabinen många gånger är bäst!

 1. Var kan jag köpa duschkabin?

Här är några tips på var du kan köpa duschkabin:

Hemfint.se

Här finns det många fina duschkabiner!

Besök butiken här!

Beijer Bygg

Fina hörnduschar

Besök butiken här!

Gardenstore

Många prisvärda duschkabiner!

Besök butiken här!

Byggmax

Du kan också satsa på duschkabin från Byggmax

Besök butiken här!

Buildor

Här finns det billiga duschkabiner!

Besök butiken här!

 1. Hur tar jag bort rost från duschkabin?

Du kan behandla det parti som rostat med äppelcidervinäger. Låt detta verka över natten och gnugga sedan bort rosten. Du kan också använda dig av särskilda medel som är till för detta. Om du väljer duschkabin av aluminium slipper du bekymmer med rost!

 1. Duschkabin eller duschhörn, vad är bäst?

Det här beror givetvis på vad du vill få ut av duschen. Duschkabiner har en särskild mysfaktor och de kan ha saker som massage, belysning och annat spännande. Ett duschhörn kan vara ett bättre val när du vill ha något som är enkelt men ändå skyddar badrummet från stänk från duschen.

 1. Kan jag kakla över glasfiber i duschkabinen?

Nej, det här kommer inte att fungera. Du kan inte applicera kakel på glasfiber!

 1. Kan jag montera duschkabin själv?

Om du är händig bör detta gå bra. Tänk bara på att det ska vara förberett på rätt sätt. Duschkabinen är inte istället för våtspärr!

 1. Är det farligt med elektronik i duschkabinen?

Om du själv drar in den kan det vara farligt. Men när musik och belysning är inbyggd i duschen är detta gjort på ett säkert sätt.

 1. Kan en billig duschkabin vara bra?

Ja, det kan den. Men ta alltid en titt på vad du får för pengarna. Om du köper duschkabin billigt på rea kan du till och med få ett dyrare märke för vettiga pengar.

 1. Vad är en duschkabin?

En duschkabin är som en liten hytt där du duschar. Inte samma sak som en hörndusch men mycket liknande funktion.

 1. Är det viktigt med massagedusch i kabinen?

Om du tycker att det här är skönt är det viktigt!

 1. Finns det duschkabiner som är lika stora som badkar?

Det finns ju duschkabin med badkar så svaret är ja. Men om du ska bygga in ditt badkar kanske du måste beställa något som är specialdesignat för ditt badrum.

 1. Vad kostar en duschkabin?

Räkna med uppåt 10 000 kronor om du vill ha något bra.

 1. Hur får jag bort repor från duschkabinen?

Försök med våtslip-papper för att få bort reporna från duschkabinen.

7 spännande fakta om duschkabiner

Låt oss också ta en titt på några spännande fakta om duschkabiner som du kanske inte kände till sedan tidigare…

 1. Mer än dusch

Är du medveten om hur mycket kul du kan få i din duschkabin. Den kan ha:

 • Massage för kropp och fötter
 • Inbyggd bastu
 • Ångfunktion
 • Ljudanläggning
 • Ljuseffekter i olika färger
 • Aromaterapiinslag

 

 1. Hörnets möjligheter

När ett badrum är mycket litet är det vanligt att man placerar duschen i hörnet. Det går att skapa som en slags duschkabin med en enkel konstruktion som kan kallas för hörndusch.

 1. Ofta av akryl

När en duschkabin inte är gjord av glas brukar den vara av slitstarka material som akryl. Plast kanske inte är lika lyxigt som glas men kan kännas tryggt för den som oroar sig för splitter. Även härdat glas kan explodera även om det är ovanligt.

 1. Olika typer av dörrar

Något som kan vara bra att veta är att duschkabiner kan ha olika typer av öppningar. Om du får dörrar som glider på skenor kan det spara plats i rummet. På samma sätt kan dörrar som går att vika inåt ger mer plats på golvet då duschen inte är i bruk.

 1. Spara vatten

Du sparar vatten med dusch. Även med en lyxig duschkabin som du vill stå längre i. Det finns beräkningar som visar att du kan spara upp till 70% av din vattenkonsumtion i badrummet med en smart duschkabin!

 1. Lyx för mindre pengar

Om du väljer att installera en duschkabin istället för att renovera om badrummet får du lyx för mycket mindre pengar.

 1. Dusch och bastu

En dusch kan också fungera som bastu. Samma plats där du duschar kan bli till bastu när du drar på hetta och ånga!

I den här videon kan du se ett exempel på detta: