Energi och fräsch känsla med Philodendron i badrummet

Att ha plantor i badrummet handlar inte bara om att göra det fint. Det kan faktiskt vara så att du får bättre luft av detta. Plantan kan göra ett jobb som påminner om det som din luftrenare gör. Men det gäller förstås att välja rätt plantor. Det är inte alla växter som mår bra i badrummet men en som du kan lita på är Philodendron som verkligen kan frodas i rummet.

Det finns studier som visar att växter i badrummet kan förbättra luften avsevärt. Om du går i tankar om att få en badrumsrenovering i Göteborg för att det känns lite unket kanske du ska testa detta. Det är inte alltid som plantor kan ersätta ny inredning men det är väl värt att se vad som händer när du ställer in en philodendron white princess i rummet.

Med en philodendron pink princess eller kanske en philodendron micans så får itt badrum ett förtjusande tillägg. Ett annars ganska livlöst rum känns nu uppfriskande och inspirerande. Dessa frodiga och mångsidiga växter renar inte bara luften utan lägger också till ett estetiskt tilltal till ditt badrum.

Låt oss se lite närmre på varför philodendron xanadu eller en annan variant kan vara ett fantastiskt val för badrumsfloran och hur du tar hand om den.

Fördelar med philodendron i badrummet:

Estetisk förbättring

Philodendron, med sina livfulla hjärtformade löv och spretiga vinstockar, kan omedelbart höja den estetiska känslan i ditt badrum. Plantan förvandlar utrymmet till en mer inbjudande och fridfull miljö så att du kan känna dig närmare naturen under dina dagliga rutiner.

Detta kan också leda till att du vill smycka badrummet lite extra. Sätt en Kay Bojesen apa invid den fina krukan och vips har du en liten utställning. Den kan du njuta av när du städar badrummet, när du sitter på din Cinderella förbränningstoalett och när du duschar eller badar!

philodendron planta

Luftrenande egenskaper

Philodendron är känt för sina luftrenande egenskaper. Plantan renar helt enkelt luften. Den kan ta bort föroreningar inomhus som formaldehyd vilket gör luften fräschare och hälsosammare. Att ha en sådan naturlig anläggning i ditt badrum kan hjälpa till att upprätthålla luftkvaliteten. Särskilt i ett rum som ofta utsätts för olika olika rengöringskemikalier.

Philodendron trivs i fuktighet

Badrum är vanligtvis fuktiga på grund av regelbundna duschar och bad, och philodendronen, som är en tropisk växt, trivs under sådana förhållanden. De förhöjda luftfuktighetsnivåerna kan hjälpa till att hålla växten frodig och förhindra att den torkar ut, vilket minskar frekvensen av vattning som krävs.

Enkelt underhåll

Philodendron är känt för att vara rätt så underhållsfri vilket gör det till ett idealiskt val för de som är nybörjare på att sköta växter. Dessa plantor kan anpassa sig till olika ljusförhållanden, även om de föredrar indirekt ljus, och kräver inte frekvent vattning, särskilt i en fuktig miljö som badrummet

philodendron
Det är inte svårt att få philodendron att se bra ut i badrummet

Sköta om din Philodendron badrummet

Även om philodendron är anpassningsbar, är det avgörande att placera den på en plats där den kan ta emot gott om indirekt ljus. Badrum med en källa av naturligt ljus är idealiska men artificiellt ljus kan också räcka.

Badrummets luftfuktighet ger vanligtvis mycket av den fukt som philodendron behöver. Det är dock viktigt att övervaka jordfuktigheten och vattna växten när den översta tum av jorden känns torr för att säkerställa korrekt dränering för att undvika rotröta.

Regelbunden beskärning hjälper till att behålla storleken och formen på din philodendron. Ta bort gula eller bruna löv och trimma långa vinstockar för att uppmuntra buskig tillväxt och hålla växten snygg.

Mata din filodendron med ett balanserat, vattenlösligt gödselmedel var 6-8:e vecka under växtsäsongen (vår och sommar) för att stödja dess tillväxt och vitalitet.

Möjliga badrumsarrangemang som kan se bra ut

Hängande korgar

En hängande philodendron kan skapa en kaskad av grönska och lägga till dynamik till din badrumsinredning.

hängande philodendron
En philodendron som hänger mot väggen ser bra ut mot kaklet i badrummet

På en hylla

Genom att placera den på en hög hylla kan vinrankorna släpa ner vackert vilket gör den till en visuell fokuspunkt.

På handfatet

En liten philodendron på handfatet kan ge rummet en uppfriskande touch av naturen. Men detta kräver förstås ett lite större handfat.

En philodendron i ditt badrum berikar inte bara estetiken utan förbättrar också atmosfären genom att rena luften. Detta är en tålig växt med lågt underhåll som frodas i den fuktiga miljön i badrummet vilket gör den till ett praktiskt och charmigt tillskott.

Oavsett om den är hängande eller står på en hylla eller bänka så kan en philodendron förvandla ditt badrum till ett lugnt och skönt utrymme som blandar nytta och nöje i ett grönt paket.