Har du plats för hemmagym?

När vi tänker på gym i hemmet så ser vi ofta större maskiner och en massa utrustning som tar plats. Men faktum är att ett hemmagym inte behöver vara enormt. Du behöver inte ett helt rum för att få till det. Därmed inte sagt att det inte kan vara trevligt om det finns ett rum som bara kommer att vara träningslokal.

Träna hemma

För många så kan det vara så att träningen därhemma handlar om någon form av rehabilitering. Du går på sjukgymnastik och så får du övningar som du ska klara av hemma på egen hand. Då kan du skapa ditt eget lilla hemmagym som får plats i en låda i köket.

Då du bara behöver ett gummiband, en matta att ligga på och så kanske lite bra musik så har du antagligen plats för ditt hemmagym. Tänk på att du också kan behöva saker som ger dig stöd då du tränar och annars. Ta en titt på Sportsrehab för att se produkter som skyddar din kropp lite extra.

Hur kommer du att träna?

För att ta reda på om du har plats för ett hemmagym så måste du komma fram till hur du kommer att träna hemma. Kanske vill du mest klara av lite mer konditionsträning. Då kan du satsa på ett löpband som du ställer på en plats där det inte stör. Det kan vara i ditt sovrum såväl som i vardagsrummet.

Moderna träningsmaskiner som löpband kan man vika ihop då de inte används. Och när du springer på löpband eller cyklar på en motionscykel så behöver du ingen spegel. Det räcker med påminnelser om att räta på sig. Det kan du skriva på en lapp som du tejpar på löpbandet!

Speglar och vikter

För dig som vill köra ordentliga pass hemma med kondition och styrka så kan det finnas behov av lite mer plats. Det finns till exempel gymutrustning som inkluderar det allra mesta av det som du hade fått på ett vanligt gym. Men här behöver du ett rum som du kan viga åt din träning. Kanske har du plats i ett garage eller i källaren.

hemmagym

Tänk dock på att gymmaskiner inte ska stå vått och kallt. De ska skötas precis som andra möbler. Och så kanske du vill hänga upp lite speglar för att se vad du gör ordentligt. Då gäller det att utrymmet har en vägg som lämpar sig för detta.

Så hur mycket plats behöver du?

Svaret på frågan beror på hur du ska träna. Det kan fungera med en låda men det kan också behövas ett mindre rum. Gå igenom den träning du tänker klara av hemma och bestäm sedan var du ska inreda ditt gym någonstans.