Var kan jag sälja begagnade möbler?

När du städar upp hemma eller byter ut en möbel så kommer frågan vad du ska göra med den gamla pinalen. Det kan ju kännas trist att kasta en väl fungerande möbel som också är fin men inte passar i ditt hem. Det går faktiskt att sälja begagnade möbler och få de upplockade så att du slipper köra iväg med tungt gods.

Ett bra exempel på den här typen av tjänst är Mjuk som är en sajt där du kan sälja begagnade möbler eller köpa begagnade möbler. Vi kan kalla det för en möbelmäklare mellan privatpersoner. Det är hu enkelt som helst att sälja begagnade möbler på detta vis!

Du kan besöka Mjuk här för att se hur tjänsten fungerar!

Varför ska du sälja begagnade möbler?

Det är ganska vanligt att vara omedveten om hur mycket avfall en mindre bostad kan stå för. Gemensamt har vi otroligt mycket avfall i Sverige och det är knappast bra för vår miljö. Om du kan ge bort eller sälja möbler du inte vill ha så kan det dra ner på detta avfall.

Det finns ju också inredning som innehåller delar som verkligen inte bör slängas i vanliga soporna. Om du har en glassmaskin som fungerar men som åker ut för att du skaffar en ny mer avancerad är det klart att du ska sälja eller ge bort den. En fullt fungerande köksmaskin ska inte åka i vanliga soporna!

Vad kan du sälja begagnat från ditt hem?

Du kan sälja det mesta begagnat. Om du har en förbränningstoalett som fungerar men som inte längre känns som rätt inredning för din toalett så är det klart att du kan sälja den. Men det finns vanligare möbler som säljs snabbt online om de är i gott skick.

Exempel på möbler du lätt kan sälja är:

Listan kan göras hur lång som helst. Den inredning du har i ditt hem har ett värde. Ett andrahandsvärde och till och med ett tredjehandsvärde!

begagnad kökssoffa

Hur mycket kan du få för begagnade möbler?

Det här beror på deras skick och saker som om det rör sig om designermöbler. En ovanlig möbel från ett känt designmärke kan ju kosta mer som begagnad helt enkelt för att möbeln inte längre produceras.

Hur mycket du får för dina möbler beror alltså på vad det är för möbler och den efterfrågan som finns. Material som plast behöver inte vara mindre värda än möbler av trä och metall. Du bör ta en titt på vad andra säljer samma typ av begagnade möbler för online för att se vad som kan vara rimligt.

Ibland får du inse att det inte går att sälja begagnade möbler. Om de är för gamla eller av en sort som inte efterfrågas får du kanske vara glad om du kan bli av med möblerna mot att någon kommer och hämtar upp. Då slipper du i varje fall utgiften för resan till sopsorteringen med möbeln!

Tänk på att du faktiskt inte får slänga skrymmande avfall som möbler med vanliga soporna. Det finns inget straff för att inte sopsortera men kostnaden för allt slarv med sopor delar du med dina grannar via bostadsbolagets avgift för sophantering som går upp om det slarvas. Det kan också vara något att beakta om du funderar på att helt enkelt ställa ut den där soffan vid soporna i ett annat kvarter där ingen känner igen den…