Insynsskydd är viktiga för alla som bor i ditt hem

Även om du inte bor direkt vid en vältrafikerad trottoar så är insynsskydd något att tänka på. Även den som bor i villa med grannar på avstånd kan känna att det är skönt att det inte går att kika in i huset hur som helst. Dessutom kan det ju kännas bra att det inte syns att det står både elmoped och dyr grillkåta på tomten. Vissa saker vill man helt enkelt ha för sig själv…

Gardiner är goda insynsskydd

Gardiner är inte bara till för att skapa en vacker ram om fönster och skugga när solen ligger på. Gardinerna fungerar ju även som skydd mot insyn. På långt håll går det att se vad som händer i ett rum även om det inte syns i detalj.

När gardinerna finns på plats blir det svårare och då känns det mer privat i hemmet. Dessutom går det ju att dra för när du verkligen inte känner för att dela allt som pågår i ditt vardagsrum en sen kväll då ljuset är tänt i det.

Köket är hemmets oas

I köket är du ofta och där är det också skönt med insynsskydd. Om det är så att dina köksfönster vetter mot en gata eller en granne som ser in är det smart att göra något åt detta. Om du inte vill att de som går förbi ska veta allt om dig din sodastreamer, glassmaskin och om du har diskat i maskin eller för hand så är det smart med insynsskydd.

Du kan köpa plastvarianter som du fäster i fönstret. Dessa kommer att ge dig ljus men ingen ser in i ditt kök som vore det en film på Youtube.

Fattas det insynsskydd i ditt hem?

Det kan vara dags för ett samtal med alla som bor i ditt hem. Är det någon som upplever att det ses in för mycket i ert hem? Då är det dags att se på vad som kan göras. Det behöver ju inte bara handla om att se in genom fönster.

En uteplats ska också kännas privat och likaså trädgården. Ibland går det att vara kreativ. Genom att ställa ett växthus på en strategisk plats så minskar insynen. Kanske planterar ni till och med ett nytt träd för att så småningom få både skugga och insynsskydd!