Få mer för pengarna då du shoppar möbler online

Idag är det ganska vanligt att handla möbler online. Inte bara nya möbler från kända möbelbutiker. Folk budar på antika möbler och köper begagnat på forum utan att ha provsuttit eller känt på materialet. Men har du tänkt på hur du kan få mer för pengarna då du handlar möbler online?

Jag tycker att det är viktigt att handla på ett ansvarsfullt sätt online och få resurserna att räcka längre. Det är bra för dig såväl som för planeten. Här ska jag dela med mig av några tips som kan vara bra att komma ihåg nästa gång du gör dig redo för att beställa en soffa, kyl och frys eller kanske en loftsäng på nätet.

Tjäna mer på att betala med kreditkort

Oavsett om du handlar online eller i en vanlig butik så kan du tjäna på ett kreditkort med cashback såväl som andra bonusfunktioner. Cashback betyder att du får en viss procent tillbaka på varje köp du gör med kortet. Det här är inte samma sak som bonuskort som samlar poäng som du sedan kan använda för nya köp.

Ta reda på om det kreditkort du använder kan uppgraderas eller om du rentav kan få denna funktion. Detta är inte dumt att veta innan du handlar en dyrare möbel där du faktiskt kan få cashback som tack för att du betalade med ditt kreditkort.

Dra nytta av jämförelser

När du ska köpa en produkt som finns på många olika butiker online är det smart att jämföra priser. En av de största fördelarna med online-shopping är möjligheten att snabbt jämföra priser mellan olika återförsäljare.

Ta dig tid att kolla flera webbplatser för att säkerställa att du får det bästa erbjudandet eller dra nytta av en lista som visar priset för samma produkt på olika webbutiker. På detta vis kan du spara pengar på allt från en byrå till den Kaj Bojesen apa du ställer på den!

jämför saker

Klart att du ska läsa recensioner!

När du handlar på möbelhemsidor som liksom Amazon och iHerb erbjuder kunder möjligheten att ge omdömen så bör du alltid lägga märke till hur många som har gett betyg och vad de säger om produkten. Ta en titt på vad de som gett lägsta betyg säger och tvärtom.

Jag gör alltid detta. Om jag ser att folk klagar på något som också skulle störa mig så tänker jag mig för. Jag kollar då lite närmre på det problem som tas upp för att se om detta verkligen kommer att vara något som kan ställa till det för mig.

Kundrecensioner är en stor hjälp för de ger dig en bättre uppfattning av en produkts kvalitet. Om många har gett möbeln ett högt betyg så ger det dig en fingervisning om vad du kan förvänta dig. Detta kan helt klart vara en indikation om ett gott värde för pengarna.

Sedan vill jag inflika att recensionerna på webbutiker kan vara ganska kul att läsa. Ibland kan man ju undra varför folk delar med sig av hur de tog fram yxan när de inte kunde få in skruven på IKEA-soffan.

Här är kul recensioner från Amazon:

Tacka ja till nyhetsbrev

Det är inte så dumt att få nyhetsbrev från möbelbutiker. Många möbelbutiker online erbjuder rabatt på det första köpet när du registrerar dig för deras nyhetsbrev. De skickar även exklusiva erbjudanden och tillgång till tidig försäljning till prenumeranter.

Även om du kanske inte kommer att använda dig av deras erbjudanden under kommande veckor och månader så kan det till sist bli så att du tjänar på detta. Du vet ju inte när du kommer att få behov av en prisvärd möbel igen och då detta sker kan du spara både tid och pengar på att redan ha en bra butik att kolla med.

Jag brukar märka den här typen av email och sortera dem direkt till min handla-online-brevlåda i mitt mejlprogram. På så vis störs jag aldrig av att informationen kommer regelbundet. Jag klickar in och använder den då det blir aktuellt.

Handla med tanke på säsong

Möbler säljs ofta lite billigare under specifika tider på året som helgdagar eller i slutet av säsongen. Håll utkik efter dessa försäljningar för betydande besparingar. Dessutom har många nätbutiker en Rea eller Outlet-sektion där du kan hitta kraftigt rabatterade varor. Detta gillar jag bättre än att åka in till stan och trängas under mellandagarna.

Om du inte bryr dig om saker som vilket märke din robotdammsugare eller fårskinn har så kan detta vara ett utmärkt sätt att spara pengar på. Dessutom kan du ju fynda och hitta möbler med FSC-märkning som annars hade kostat det dubbla trots att det rör sig om kända märken.

Handla billigare med kampanjkod eller kupong

Innan du slutför ditt köp bör du göra en snabb sökning online för att se om du kan hitta kupongkoder för den specifika butiken du vill köpa från. Det finns många webbsajter som samlar rabattkoder.

Detta är så pass vanligt att du kan hitta flera olika rabatter för större butiker. Jag kollar alltid detta. Du kan även kontakta butikens kundtjänst och fråga om det finns någon rabattkod. Ibland går det bra att få erbjudanden på detta vis.

Var lite om dig och kring dig och var inte rädd för att ställa frågan. Många svenskar blir förvånade av hur enkelt det kan vara att få ner priset även på etablerade märkesbutiker. Vi har en uppfattning av att priser är som satta i berget men så är det sällan. Själv har jag äntligen lärt mig att pruta. Det är inte alls så farligt som man kan tro!

pruta
Klart att du ska pruta när det går!

Kolla om du får fri frakt

Det här är en punkt som är viktig att uppmärksamma redan då du jämför priser. Ibland kan det verka som att en butik har en viss möbel till ett mycket lägre pris. Fast det som hänt är att priset listas utan kostnaden för frakt och leverans.

Frakt och leverans kan lägga till en betydande summa till den slutliga kostnaden. Leta efter online-återförsäljare som erbjuder gratis frakt och leverans för att spara på extra kostnader. Då vet du ju också att det pris som visas för möbeln är det som den verkligen kommer att kosta dig.

Just dyrare möbler bör ha gratis leverans. Detta är idag normen på seriösa webbutiker. Undantaget kan vara en exklusiv butik som inte har omsättningen som krävs eller som måste betala mycket mer för säker transport av dyra och känsliga material.

Jag kollar också om man kan få lägre pris genom att själv hämta möbeln i butik. I mitt fall så passar detta bra då jag har en gubbe med släp som gärna hämtar mina fynd åt mig.

Spara pengar på begagnade möbler

Det kan löna sig att hålla koll på forum där man säljer vackra möbler till lägre priser. Om du kan tänka dig att köpa från utlandet så kan du kolla plattformar som eBay eller Craigslist. Det kan också vara möjligt att gå med i utvalda grupper på Facebook för detta syfte.

Köp fler möbler för att spara

Det kan hända att en möbelbutik ger ett paketerbjudande. Om du köper flera delar av en viss möbelgrupp så blir det billigare. Om du kan köpa tillsammans med en person till kanske ni kan spara pengar på att beställa ett gäng stolar ihop.

Tänk dock på vem du köper möbler med. Om det är Ove Sundberg finns ju risken för att det blir en riktigt dyr affär för dig:

 

Appar och tjänster för prisfall

Om du har gott om tid på dig så kan du bevaka priser med hjälp av appar eller prisfallsvarningstjänster. Då får du meddelande om när en vara som du vill köpa sälja igen och vad som händer med priset.

Förlora inte pengar på konstig returpolicy

Förhoppningsvis blir du nöjd med det du köper till ditt hem. Men vad gör du om du får hem en badtunna som är på tok för stor vilket beror på att butiken listat fel storlek på sidan där du köpte? Om det är en normal butik som håller sig till svenska regler så ska returen inte bli några problem.

Men även om du får en bra returpolicy så kommer den här typen av händelse att kosta dig tid. Det kan kännas hur surt som helst att skicka tillbaka en möbel du har längtat efter bara för att inse att den du ville ha nu är slut på lagret.

Att förstå en återförsäljares returpolicy innan du köper kan spara potentiell huvudvärk och återuppbyggnadsavgifter. Detta är också ett sätt att få din tid och dina pengar att räcka lite längre!

snåriga regler
Snåriga regler för returer är inte ett gott tecken!

Målet är en god balans mellan pris och vad du vill ha

Kom ihåg att målet är att hitta balansen mellan kostnad, kvalitet och din personliga stil. Billiga möbler kan spara pengar i förväg men kanske inte håller länge. Tänk på hållbarheten och byggkvaliteten innan du fattar ett beslut.

Lär dig av varje köp så att du blir bättre på att köpa möbler online. Glöm heller inte bort att dela med dig av dina erfarenheter med andra. Det blir bra karma av det!