Skapa mer mys i ditt hem när mörkret kommer

När dagarna blir kortare och vintern närmar sig så kommer mörkret. Det är för många en jobbig tid och det kan verkligen finnas mycket att vinna på att ordna med ett mysigt hem. Kanske kan du göra något åt din balkong för att kunna använda den lite längre. Kanske kan du skaffa en lampa som skapar perfekt stämning i ditt vardagsrum när det är kolsvart utanför rutorna.

Du kan välja ett stort eller litet projekt. Om du har en balkong eller kanske en inbyggd uteplats går det ju att satsa på funktionella trädgårdsmöbler för alla tider. När andra accepterar att det inte blir mer häng i trädgården tills nästa vår så satsar du på ny inredning till bättre priser. Detta kan ju också vara möjligt i ett växthus där det är varmt och skönt när solen skiner en kall vinterdag.

När du ändå är igång med din inbyggda uteplats för vinterns behov kanske du kan göra om den till badhus. En badtunna som står på en inglasad uteplats är ju något helt magiskt. Snacka om att du kommer att kunna ha mys i mörkret. Tända doftljus och goda vänner i bubblet kommer ju att mota bort all höstdepression!

Bättre kost kan påverka ditt humör

Du kan också öka myset och känslan av hälsa genom att fokusera lite på ditt kök. Det finns forskning som visar att kopplingen mellan depression och kost är tydlig. Därmed bör du satsa lite på saker som kan hjälpa dig att laga mat som är nyttig och energigivande. En ny mixer för smoothies kanske?

Sedan är det ju inte så dumt att inreda köket så att det blir trevligt att vistas där. Att sitta tillsammans med vänner eller med en bra bok runt ett köksbord med fin duk är ju något som kan passa perfekt då vädret inte tillåter för långa stunder utomhus.

Satsa på nya lampor till ditt hem

Ta en titt på nya lampor att inreda med. Kanske lite mjukare toner för att skapa en skön stämning. Du kan ju satsa på lampor som du enkelt ställer på bord eller hylla om du inte vill installera på vägg eller i tak

Ljussättningen till en soffa kan förändra hur det känns att sitta i den. Fundera också på hur en lampa som går att dimma kan fungera både för läsning och för mys. Det är en viktig effekt som du kan dra nytta av i flera rum.

Satsa på landstället som en tillflyktsort

Om du har ett landställe så kan du göra mycket för det under vintern. Det är inte så att odling och arbete med byggnation bara kan ske på vår och under sommaren. Du kan installera en förbränningstoalett för att få en skönare ledighet på landet när det är kallt att gå ut till ett utedass. Dessutom kan du se på växter som du kan odla under vintertid och faktiskt skörda när snön inte ligger djup omkring ditt landställe.

landställe

Även om du bara har en lite stuga utan rinnande vatten och el så finns det mycket du kan göra för att få mysig stämning i den på vintern. Ta en titt på fotogenvärmare som kan göra det varmt och mysigt även då du inte har tillgång till el. Det här är ett projekt som kan ge dig en massa inspiration och energi när det blir mörkt tidigt på kvällen!