Inredningstips: Gör ditt hem mysigare med fåtöljer!

En fåtölj är en fantastisk inredningsdetalj. Med fåtöljer i olika rum blir det mysigt och avslappnat. Det finns naturliga platser att vila och umgås på. Dessutom är fåtöljen den perfekta sittplatsen för aktiviteter som läsning, tv-tittande eller mobilsurfande. Om du inte redan har några fina fåtöljer i ditt hem så är det god tid att göra något åt den saken!

Hur väljer du rätt fåtölj för ditt hem?

När du väljer fåtölj för sitt hem är det viktigt att tänka på hur den ska användas. Om du bara vill ha en bekväm plats för att sitta skönt när du ser på tv så är komforten ditt fokus. Men om du vill att fåtöljen ska passa in stilmässigt i ditt hem,  eller en plats där du underhåller gäster, är det viktigt att investera i fin design som du känner dig nöjd med. 

Det finns många olika typer av fåtöljer på marknaden. Därmed gäller det att hitta den som passar just dina behov. En av de populäraste typerna av fåtöljer är designklassikern Ägget fåtöljen som har följt med genom åren. Den är fortsatt modern och erbjuder både komfort och snygg design. Så långt från att sitta på en förbränningstoalett som bara möjligt!

Gillar du även att kunna sträcka på benen eller halvligga när du ser på tv så kan det vara bra att överväga en tillhörande fotpall. Det här kan du även ha i ditt sovrum. Om du vill sitta där och mysa med en bok är det ju fint att ha ett alternativ till att sitta på sängen.

Hur kan du använda fåtöljer i ditt hem?

Fåtöljer är inte bara bekväma, de är också stiliga. De kan användas i alla rum för att skapa en avslappnad atmosfär eller för att ge ett rum lite extra karaktär. I vardagsrummet är det perfekt att ha en bekväm fåtölj där du kan varva ner och vila. En fåtölj vid soffan ger mer plats för umgänge.

Du kan också använda fåtöljer som dekoration i hemmet. Om du har plats till det kan du ställa en snygg fåtölj vid din ingång eller i en hall. Den kan användas av folk som väntar på att andra ska vara redo att komma ut. Fåtöljen är också en bra plats att sitta på när du ska snöra på dig skor. 

Det är enkelt att ställa en fåtölj på ett snyggt sätt invid palettblad och andra växter som du har direkt på golvet. En hög palm invid en fåtölj är minst lika effektfull som den höga lampan du ställer på den andra sidan om sittplatsen.

tomt rum med fåtölj

Ställ din nya fåtölj på rätt plats!

Fåtöljen är utan tvivel en praktisk möbel men den måste placeras på rätt ställe för att det ska bli rätt. Om du har en säng med förvaring och ställer fåtöljen så att det inte går att dra ut sänglådan blir det ju knas. Fåtöljerna finns i många olika storlekar, former och färger. Därmed bör du kunna hitta en som får plats i rummet där du vill ha en extra sittplats.

Du kan ställa fåtöljen:

  • I ett hörn för att skapa en läshörna eller myshörna. Ställ den vid en bokhylla och med en golvlampa.
  • Där soffan hade stått. Då kan du ha flera fåtöljer istället för en enkel soffa att trängas i.
  • I sovrummet vid en spegel där du kan sitta ner för att se hur kjolen sitter i sittande position.
  • I köket för att låta vänner och familj ha extra mysig sittplats då ni umgås i hemmets viktigaste rum.

Kom ihåg att det här kan vara en massiv möbel. Om du liksom så många andra på grund av stegrande inflation inte har råd med nya möbler kan du se på begagnade. Kanske kan du rusta upp en gammal fåtölj för att få en unik möbel i ditt hem.