Satsa på säng med förvaring i sovrummet!

När vintern snart är över blir det dags att tvätta vinter-täcken och byta mot vårens lättare varianter. Men var lägger du dina tunga vinterfiltar? Om du har sängar med förvaring i sovrummen är detta en icke-fråga. Täcken, kuddar och annat stuvas snabbt in under sängen och där får de ligga tills det blir dags att byta igen.

Sova gott i ordnat rum

När det är rörigt omkring oss kan vi få känslan av att det blir rörigt i huvudet. Även om det rent praktiskt finns tid i schemat för att sova de rekommenderade åtta timmarna kanske det blir svårt när det ligger skor, filtar och annat omkring sängen. Men vad ska du göra? Lägga allting som inte behövs den här veckan i källaren?

Med sängar med förvaring är problemet med röran i sovrummet löst. Du behöver inte en större garderob för att få plats med alla festskor. De kan ju stå i lådan under sängen! Där är det ingen som snubblar på dem och du drar lätt ut lådan när du vill få fram ett av paren för att det är dags för party.

Det blir lättare med städningen

Det kan vara riktigt klokt att investera i en box bed eller säng med låda. När det finns något under sängen hela vägen ner till golvet är ett av husets svarta hål som bortblåst. Ingenting kan slukas av en plats som är upptagen. Det här är logiskt.

Det är klart att du då och då måste göra rent i lådan under sängen och flytta på sängen för att komma åt damm. Men det blir inte lika ofta som du måste städa under sängen som är utan förvaring undertill.

Städat och fint med förvaring under sängen!

Vad ska du ha i din sängförvaring?

Det är givetvis helt och hållet upp till dig vad du vill förvara under din säng. En säng med förvaring kan användas till det allra mesta. Det finns ingen lag som säger att du måste lägga dina extra täcken och kuddar i lådan!

Här är några tips på vad du kan förvara under sängen:

  • Kläder och skor
  • Leksaker
  • Böcker
  • Elektriska prylar
  • Godis som måste gömmas
  • Presentförpackningar

Listan kan göras hur lång som helst! Det är ju upp till dig att bestämma. Men det kan vara bra att se sängförvaringen som ett mellanting mellan garderob och byrå och källare eller vind. Sakerna som du lägger under sängen är sådant som kan komma att behövas någon gång i månaden eller mer.

När det är lätt att rulla ut en låda eller att vika upp sängen för att komma åt går det inte att jämföra med en tur ner i källaren. Men samtidigt är det förstås inte lika smidigt som att plocka fram något ur garderoben.

Det här kan vara bra att tänka på när du ska välja vad som ska förvaras under sängen. Testa dig fram och upptäck hur smart det är med säng med förvaring i varje sovrum!