Ingrids tips för trädgården som ett extra rum

En trädgård är ett extra rum men du måste inte ha en enorm tomt för att skapa denna fantastiska oas i ditt liv. Du kan skapa en trädgård med en väldigt liten yta genom att odla och få in lite grönt i tillvaron. Nu tänker jag dock utgå från att du har en trädgård som är lite större än en fönsterkarm.

Jag ska ge mina bästa tips på hur du kan tänka och vad du kan göra för att se till att din trädgård blir bästa platsen i ditt hem. Behöver du professionell hjälp? Ja, det kanske du gör och jag ska även tipsa om detta.

Men innan jag går in på mina tips vill jag bara ge en eloge till alla er som försöker hjälpa bina i era trädgårdar. Det har visat sig att detta faktiskt fungerar och gör skillnad. Heja er!

glatt bi

Tips 1 – Nytt utseende med trädgårdsanläggning

Om du vill förändra utseendet på din trädgård kan trädgårdsanläggning vara lösningen. Det kan innefatta att plantera nya blommor, buskar eller träd, lägga till stenar eller stigar eller skapa nya planteringsbäddar. Trädgårdsanläggning kan förvandla en tråkig trädgård till en färgglad och blomstrande plats.

Du kan tänka på samma sätt för din uteplats där ni grillar. Varför inte mura en stor tandoori ugn där? Det kommer att se så häftigt ut och du får en ny samlingsplats i din oas. Du kan få en massa fina idéer av detta slag om du börjar följa trädgårdssajter online eller se på videos med detta tema!

Tips 2 – Genomtänkt design är ett måste för att lyckas!

En vacker trädgård börjar med en genomtänkt design. Trädgårdsdesign är processen att planera och skapa en trädgård som är både funktionell och estetiskt tilltalande. Det inkluderar val av växter, layout, stenar, stigar och vattenfunktioner.

En professionell trädgårdsdesigner kan arbeta med dig för att skapa en unik trädgård som passar din stil och behov. Detta oavsett om du har ett inomhusrum som ska fungera som trädgård där du vill ha palettblad träd och kanske ett apelsinträd.

Tips 3 – Planera in skötsel av din trädgård

En vacker trädgård kräver regelbunden skötsel för att hålla den i toppskick. Trädgårdsskötsel inkluderar gräsklippning, beskärning av buskar och träd, ogräsrensning och gödsling. Det är ett tidskrävande arbete som kräver kunskap och erfarenhet.

Genom att anlita professionella trädgårdsmästare kan du se till att din trädgård alltid ser ut som den bästa versionen av sig själv. Här kan du vara flexibel. Kanske har du mindre behov av denna hjälp under sommaren då du är hemma mer och på vintern kanske det inte heller krävs så mycket skötsel.

vattna
Någon måste vattna växterna…

Men tänk på att skötsel ska planeras. Detta särskilt när du vill ha hjälpen från en service. De kanske inte har tid nästa dag. Då får du själv ta hand om det som måste göras omgående för att din trädgård ska fortsätta frodas.

Tips 4 – Missa inte glädjen med vattenfunktioner

En av de mest avkopplande elementen i en trädgård är vatten. Och då menar jag inte bara ovanmarkspoolen som du älskar att plaska i. Vattenfunktioner som fontäner, dammar eller vattenfall kan skapa en avslappnande atmosfär och locka fåglar och andra vilda djur till din trädgård.

Dessutom kan du ju installera en bastutunna med dusch! Detta är ett sätt att få ut så mycket mer av din trädgård året runt. Om det inte finns plats för bastu i huset är trädgården eller uteplatsen en möjlighet!

vattendamm

Om du inte känner att du vill dra vattenledningar och installera vattensäkra lampor ska du ta hjälp med detta. Vattenfunktioner kan försköna men också se till att din trädgård bevattnas regelbundet. Perfekt för dig som har en tendens att vattna för mycket så att växterna drunknar.

Tips 5 – ta hjälp när du behöver det!

Du bör vara medveten om att trädgårdstjänster kan spela en viktig roll i att skapa och underhålla en vacker och funktionell trädgård. Oavsett om du behöver hjälp med trädgårdsdesign, skötsel, anläggning eller vattenfunktioner så kan professionella trädgårdsmästare hjälpa dig att förvandla din trädgård till en oas av skönhet och fridfullhet.

Mitt tips är att du tar en titt på tradgardstjanst.se. De erbjuder ett brett utbud av trädgårdstjänster och har erfarna trädgårdsmästare som kan hjälpa dig att uppnå din drömträdgård. Ta det första steget mot att förvandla din trädgård och skapa en plats där du kan njuta av naturen och skapa vackra minnen oavsett om du har gröna händer eller inte!