Är hemmet din trygga vrå?

När vi kommer hem vill vi känna oss trygga. Det spelar ingen roll om du bor i en liten skrubb med sovalkov eller om du bor i ett palats. Det är viktigt att uppleva lugn och ro när du väl stänger din dörr. Hur kan du öka känslan av trygghet och trivsel i ditt hem. Här är några tips…

Ett lås det går att lita på

En dörr ska vara bra. När du har låst den ska det inte vara enkelt för en tjuv att ta sig in. Det här är väldigt viktigt. Samtidigt kan en dörr av hög kvalitet ge dig ett extra brandskydd. Det är också viktigt. Se till att låset i dörren är godkänt av din försäkring. Skulle det bli inbrott är du glad att du har gjort allt för att leva upp till försäkringens krav.

Saker som du kan försvara dig med

Du kan också ha saker som du kan försvara dig lagligt med. Se på rekommenderade försvarssprayer som du kan ha tillgängligt både hemma och då du går ut. Det här är en form av vapen som du får ha och som du kan använda om någon skulle försöka ta sig in i ditt hem.

Annars är det förstås viktigt att tänka på de svenska lagarna för vapen och den här typen av objekt. Du kan använda dig av ljud och ljus som försvar. Starka lampor i entrén, larm som är riktigt skrämmande och givetvis också synlig videoövervakning kan öka tryggheten i ditt hem markant.

Fönstergaller

När du läser nyheter om folk som får besök fönstervägen inser du att det här är något som nu kan hända också i Sverige. Med fönstergaller går det inte att klättra in i ditt hem fönstervägen. Dessutom kan du skydda barn i hemmet som tycker om att klättra upp i fönster. De kan inte ramla ut när det sitter ett galler i fönstret.

Fönstergaller kan vara mycket vackra. På så vis kan de faktiskt göra ditt hem vackrare samtidigt som du känner dig tryggare i det!

Olika typer av larm

Förutom ett bra huslarm är det viktigt med hushållsmaskiner som är trygga och säkra. De bör ha larmfunktioner om något går fel. Ta en titt på din diskmaskin. Kommer den att lägga av om det börjar läcka vatten?

Idag kan du ha ett mycket smart hem med olika typer av larm som säkrar att du inte utsätts för risker av själva inredningen i kök, badrum och andra rum!

Känslan av trygghet

Glöm inte bort att du även kan skapa en känsla av trygghet med din inredning. Om du väljer en doftolja som får dig att slappna av då du kommer hem kan det bidra till en bättre känsla. Med lampor kan du också känna dig säker för att du tydligt ser vad som händer i ditt hem!