Doftolja – Använd doftolja hemma och på kontoret!

Har du tänkt på hur du påverkas av doft? Det luktar pepparkakor när du kommer innanför dörren och trots att det är iskallt utomhus känner du genast värme. Det finns mycket att göra med doftolja och det här är något som alltfler upptäcker. Inred med smarta aroma diffusers som ser ut som konst och sprider välbehag!

doftolja

En mycket populär doftprodukt för hem och kontor är detta paket med Aroma Diffuser och dofter från Sthlm Fragrance. Det här är ett paket som har fått höga betyg av de som testat det.

[wptb id=3088]

Vad är doftolja?

Doftoljan är en olja som framtagits på syntetisk väg med aromkemikalier och helt naturliga ingredienser som eteriska oljor. Det är viktigt att förstå skillnaden mellan en doftolja och en eterisk olja.

Den eteriska oljan kan som sagt förekomma i doftoljan men den är en naturlig olja framtagen från växter och plantor. Den doftolja som du kan använda som parfymolja i ditt hem eller på kontoret är syntetisk och den kan ha upp till 80 olika ingredienser som tillsammans skapar den doftupplevelse som du är ute efter.

En doftolja håller länge och den är stabil. Den kan ha ett naturligt namn som lavendel eller rosmarin men är framställd på kemisk väg för att ge doften som får dig att tänka på dessa naturliga doftmirakel.

Hur får du ut doften i rummet?

Det kan bli lite jobbigt att gå runt med en sprayflaska och puffa vatten och doftolja i rummet. Det du behöver är en diffuser som kommer att sprida doftoljans härliga doft på ett jämnt sätt i rummet. Det går ju även att använda sig av doftljus för att sprida dofter i ett rum.

Det kan vara fint med ljus men det är inte så säkert. I ditt hem eller på en arbetsplats finns det fördelar med vackra doft diffusers som du ställer ut på smarta ställen. De kommer både att pryda och sprida doften.

Ta en titt på detta paket med både diffuser och dofter som passar olika rum. Den har fått höga betyg och är både vacker och effektiv!

Bygg atmosfär och påverka humöret med dofter

Något som kan vara kul att tänka på är hur dofter påverkar vårt humör. Du kan ju göra en hel del med hjälp av dofter på en arbetsplats där folk är lite halvtrötta. Hemma blir det bra mycket trevligare när folk påverkas av dofterna på ett positivt sätt.

Det är också roligt att gäster upplever att det doftar så gott hemma hos dig. Så vilka dofter ska du välja på din doftolja? Låt oss ta en titt på vad olika typer kan skapa för slags vibbar och känsla.

Blommor

Doftoljor som doftar blomst ger en känsla av elegans såväl som glädje. Många förknippar blomsterdofter med femininitet.

Kanel

Kanel är värme och nostalgi för många. Vi kan uppleva harmoni av kaneldoften. Det ska dock sägas att den kan kännas lite missplacerad under sommartid då vi upplever att kanel är en doft som för tankarna till vinterhalvåret.

Lavendel

Lavendel har en lugnande effekt. Perfekt efter en stressig dag eller på en arbetsplats där det är många bollar i luften och det kan vara bra att folk taggar ner en aning.

Citrus och frukt

Vi blir pigga och glada av citrusdofter. De har en fräsch ton som kan lyfta humöret för de allra flesta. Citrus är också en doft som många tycker om för att den känns så naturlig.

Pepparmint

Pepparminten kan också ses som ett bra val när det behöver piggas upp. Mint-dofter är alltid uppfriskande och kan vara särskilt bra under förkylningstider då doften får folk att uppleva att det är lite enklare att andas.

Rosmarin

Rosmarin piggar upp och kan få oss att känna glädje. Det här är en frisk doft som ofta används för att mota bort sådant som vi inte vill ha nära oss som till exempel löss.

Doftolja i en butik

Det är faktiskt så att dofter kan påverka vårt köpbeteende. Nu förstår du varför vissa butiker jobbar med parfym som en del av sin marknadsföring. Det här är ingen tillfällighet. Det är till exempel så att vi ger mer uppmärksamhet till skyltar med produkter som har med caféer att göra om vi samtidigt känner en söt doft.

Söt doft driver uppmärksamhet. Det kan alltså vara smart att låta en diffuser sprida någon form av söt doft nära ingången till butiken. Särskilt om ni säljer matvaror och då helst kakor. Doften av kakor är för övrigt något som vi går igång på mer än doften av kaffe.

Fast det är inte alla som älskar dofter i butiker och på kontor och det är viktigt att tänka på. Det finns de som är mycket känsliga för dofter och som kanske inte ens kan vistas i lokalerna om en doftmaskin är igång. Det kan vara klokt att dra ner på hur mycket som en diffuser eller doftmaskin används så att det inte doftar överdrivet mycket.

Ska du välja doftolja eller eterisk olja?

Du måste inte välja det ena eller det andra. När det handlar om doftoljor är det ju inte oljor som du använder på huden. Det kan vara bra att tänka på. De är mycket billigare än eteriska oljor men ger en effektiv effekt mycket längre.

Om du vill ha en olja som du även kan massera med kan det vara bättre att välja en eterisk olja. Den kan du också sprida i luften med diffuser men det kommer att kosta lite mer än då du använder doftoljan med samma doft.

eterisk doftolja

Var kan du köpa doftolja?

Det enklaste är att köpa doftolja på nätet. Du kan hitta ett stort utbud av doftoljor om du klickar här. Räkna med att få betala omkring 150 kronor för 10 ml doftolja och omkring 170 kronor för eterisk olja. Du bör finna både och i butiker som säljer doftoljor.

Hur vet jag om doftoljan luktar gott?

Om du väljer en doft som du känner till behöver du inte gissa. Särskilt inte då du köper eterisk doftolja. Men när du är osäker på saken ska du dra nytta av recensioner. Ta en titt på vad andra som köpt doftoljan har att säga om den. Då blir det enklare att hitta rätt.