Är ditt hem skyltat ordentligt?

Det är inte bara butiker som behöver skyltning. Ett helt vanligt hem har en rad olika skyltar som gör det lite enklare att leva i det. Ibland handlar det om rena rama nödvändigheter som skylten på dörren och postlådan. Ibland handlar det om att göra det lite vackrare och mysigare med personliga skyltar som visar vem och vad som bor var.

Skyltar på utsidan av hemmet

Skyltarna som ska visa främlingar och vänner var ni bor måste vara tydliga. Då de ofta placeras utomhus ska de också klara av väder och vind. Även om en dörrskylt sitter på dörren som finns i ett trapphus så är det bra om den klarar av lite tuffare tag.

Ponera att använda skyltar som:

  • Inte rostar
  • Är av metall som är svårt att ha sönder
  • Har färgkombinationer som syns
  • Är enkla att ändra om det behövs

Betänk hur lätt det är att läsa informationen på skylten. Det är du som tar emot posten som har ansvar för att märka upp postlådan korrekt. Innan du beställer en namnskylt till brevlådan eller till dörren är det förstås bra att fundera lite på vad som ska stå på den. Om informationen inte är tydlig kan det leda till att brevbäraren inte fattar och att folk inte finner din dörr!

skylt ring
Förtydliga ringklockan med en skylt som talar om att ringa på den!

Fina dörrskyltar för olika rum

Det kan också vara fint med dörrskyltar inuti huset. Barnens rum kan ha deras namn på dörrar och föräldrar kan ha något liknande. Det här är inte nödvändigtvis för att ni bor i ett slott där det är svårt att hitta rätt.

Det är faktiskt ganska mysigt att märka upp dörrar med fina skyltar som känns personliga. En del tycker till och med att det är roligt att ha en skylt för kök där det står Kök, en för WC för den lilla toaletten och Badrum för badrummet.

Sedan kan ni skaffa skyltar för möbler. Istället för att ungarna skriver sina namn på loftsäng för att visa vem som sover var kan ni fästa fina skyltar på den. En byrå kan också märkas med skyltar då flera ska dela på lådorna eller då man vill göra det enkelt att se vad som finns var utan att öppna lådor för att kika.

Ordning och redan i köket

I köket kan du verkligen få ordning och reda med skyltar. Märk upp var glassmaskin ska stå, var det ska finnas kaffe och så vidare. Med fina skyltar blir det hemtrevligt och mycket lättare för gäster att hitta rätt.

Skyltarna måste inte fästas på utsidan av lådor och köksluckor. Faktum är att man kan ha de på insidan för att göra det enklare med sortering. Det här kan vara lite nättare skyltar som du fäster med klister. Ponera hur den här typen av skyltsystem gör köket till ett mysigare rum för alla som vistas i det.

Dekorera djurets favoritplats med fin skylt

Glöm inte bort de fyrbenta familjemedlemmarna. De förtjänar också namnskyltar! Där hunden bor kan ni ha en skylt som talar om att det är Ludos koja. Faktum är att en skylt som varnar om hund inte är så dumt att ha utomhus när det finns risk för att besökare blir skrämda av en flämtande jycke som kommer farandes då grinden öppnas.

Du ska veta att det faktiskt är lag på att varna om hund om den är aggressiv och kan skada besökare som kliver på. Men om en tjuv blir skadad av din hund så är det inte säkert att skylten räcker för att du ska slippa ansvar för detta. Det är något som kan komma att argumenteras i rätten. Fast det är bra mycket bättre att du kan visa att du varnade tjuven om hunden innan den gjorde sitt jobb med vassa tänder.

hundvarning
Den här måste du varna för med skylt!