Varför är hopfällbara sängar så bra?

Med hopfällbara sängar kan vi spara utrymme i ett rum. De är ett bra alternativ för att effektivt optimera små sovrum. Med enkel och bekväm öppning är de nuvarande säng-systemen också utrustade med effektiva säkerhetssystem.

Utrymmet är inget problem när du väljer en fällbar säng. I dag är denna typ av säng också integrerad i möbler med ytterligare funktioner som gör det mycket enklare att använda möbeln. Du kan exempelvis bära ner den till ditt källarförråd när du inte använder den då du får ett enkelt grepp om den hopfällda sängen.

Det utrymme som normalt upptas av sängen frigörs med hjälp av ett fällbart system. Systemet kan vara vertikalt eller horisontellt, som vi kommer att se nedan. Vilket system som kommer att passa bäst beror till stor del på rummets utformning.

Dessutom finns det andra faktorer som vi måste ta hänsyn till när vi köper en fällbar säng.

Ta en titt på saker som:

  • Säkerhet
  • Öppning
  • Botten på madrass
  • Storlek

Om du lär dig lite mer om vilka mått och möjligheter som finns så blir det lättare att hitta rätt. Läs mer här för att få veta mer om hopfällbara sängar!

Fördelar med fällbara sängar

Det finns många fördelar med att installera en fällbar säng i ett litet utrymme som du vill använda som sovrum. Att ha en säng som inte tar upp för mycket plats är helt klart en fördel. Varför ta upp utrymme som kan användas för andra ändamål de timmar då ingen ska sova i rummet?

I dag erbjuder fällbara sängar också ytterligare funktioner och har bekväma och säkra öppnings- och stängnings system. De kan till och med vara sängar med förvaring då designen ger plats för detta. Dessa och andra fördelar är det som gör att fler och fler människor väljer detta alternativ.

Här är punkter som kan vara bra att tänka på om du ska köpa hopfällbar säng:

1. Vikbara sängar gör att vi kan spara mycket utrymme i rummet. Du får plats med byrå och mer utan att det blir för trångt.
2. Sängen som viks ihop kan spara utrymme under dagen. Rummet blir rent och kan användas för andra ändamål. Perfekt också för ett gästrum där du kanske inte har plats för en loftsäng.
3. De nuvarande öppnings- och stängnings systemen är lätta att använda och de är säkra.
4. Idag är fällbara sängar en form av integrerad möbel. Ett gott exempel på detta är sängskåp på hjul som är hur smidiga som helst att använda.
5. Sängmöblerna har förnyats och förbättrats. Idag kan du få en hopfällbar säng som ser hur fin ut som helst. Det går att få den att stämma överens väl med annan inredning i rummet.
6. Det finns många märken och prisklasser. Du bör kunna finna en hopfällbar säng som passar din budget.

Summa summarum om hopfällbara sängar!

Vertikala fällbara sängar är mycket användbara när vi vill ha en säng för tillfällen som när vi har gäster som vill sova över eller då ett rum inte har plats för en vanlig säng. Du kan använda en vikbar säng i vardagsrummet, på kontoret och i ungdomens sovrum som en extrasäng.

Med en snygg hopfällbar säng kan du skapa gästrum av en skrubb. Du har alltid en skön sovplats att erbjuda och detta utan att behöva ge avkall på andra användningsområden för rummet. I och med att trångboddhet är ganska vanligt i Sverige är detta en lösning som kan passa många hushåll.