Varför använda duschpaneler istället för kakel?

Att renovera hemma innebär att fatta många beslut. Vissa av dessa beslut är svårare än andra och kräver kunskaper för att försäkra att slutresultatet är både snyggt och funktionellt. Idag finns det dessutom många fler alternativ på marknaden och det kan ibland vara svårt att avgöra om man ska välja den traditionella vägen eller satsa på något nytt.

När det kommer till att designa våra badrum letar vi alltid efter sätt att göra det både funktionellt och attraktivt. Ett stort dilemma som många husägare möter när de gör om sitt badrum är valet mellan kakel eller duschpaneler när det gäller duschutrymmet. Medan kakel har använts i decennier har duschpaneler börjat bli alltmer populära på grund av deras många fördelar. Men vad är egentligen duschpaneler och varför väljer fler och fler husägare duschpaneler i dusch och duschkabin istället för kakel?

Vad är duschpaneler?

Duschpaneler är stora vattentäta skivor som monteras direkt på din duschvägg. De är gjorda av material som PVC, akryl och andra termoplastiska material. Panelerna finns i ett brett utbud av färger, mönster och texturer vilket ger dig möjligheten att skapa ett estetiskt tilltalande duschutrymme och badrum.

Varför använda duschpaneler framför kakel?

1. Snabb och enkel installation

En av de största fördelarna med duschpaneler är hur enkelt och snabbt det går att installera dem. Jämfört med kakel kräver duschpaneler färre verktyg, tid och arbete. En professionell installatör kan slutföra installationen på bara några timmar, medan kakel kräver mycket förberedande arbete och tid vilket gör installationsprocessen mycket längre.

2. Vattentät och hållbar

Duschpaneler är gjorda av vattentäta material vilket gör dem perfekta för en fuktig miljö som ett badrum. De är också hållbara och motståndskraftiga mot repor, bucklor och stötar. Till skillnad från kakel behöver du inte oroa dig för att de spricker eller går sönder.

3. Lågt underhåll

Duschpaneler är lätta att underhålla, kräver minimal rengöring och drar inte till sig mögell. Medan kakel kräver regelbundet underhåll och fogrengöring behöver duschpaneler endast torkas av med en fuktig trasa.

4. Kostnadseffektiv

Även om kostnaden för duschpaneler varierar beroende på typ av material är de generellt mer kostnadseffektiva jämfört med kakel. Duschpaneler kräver mindre förberedelsearbete vilket minskar installationskostnaderna.

Skäl att använda duschpaneler framför kakel Beskrivning
Snabb och enkel installation Duschpaneler kräver färre verktyg, tid och arbete. En professionell installatör kan slutföra installationen på bara några timmar.
Vattentät och hållbar Duschpaneler är gjorda av vattentäta material vilket gör dem perfekta för badrum. De är också hållbara och motståndskraftiga mot repor, bucklor och stötar.
Lågt underhåll Duschpaneler är lätta att underhålla, kräver minimal rengöring och drar inte till sig mögel. Duschpaneler behöver endast torkas av med en fuktig trasa.
Kostnadseffektiv Duschpaneler är generellt mer kostnadseffektiva i jämförelse med kakel. De kräver mindre förberedelsearbete vilket minskar installationskostnaderna.

 

duschpaneler

 

Duschpaneler är ett utmärkt alternativ till det mer traditionella alternativet kakel. Det finns fördelar gällande kostnad, tid och underhåll. De är enklare och snabbare att installera, erbjuder utmärkt vattentäthet och kräver minimalt underhåll. Dessutom finns de i ett brett utbud av färger och designer vilket gör det enkelt för husägare att skapa ett perfekt badrum och privat spabad. Med alla dessa fördelar är det enkelt att se varför duschpaneler blir alltmer populära.