Skapa en rolig barnpool

Sommaren är mångas favoritårstid. Det är dags att gå till stranden, äta utomhus och hoppa i poolen som kanske finns i den egna trädgården. När vädret blir varmare älskar barn att vara aktiva och de får svalka när de simmar. Om du funderar på att bygga en pool eller ordna med en ovanmarkspool så vill du skapa en trygg och rolig miljö för barnen. Här är några förslag på hur du kan ordna med en rolig barnpool.

Säkerhetsfunktioner

Säkerhet bör vara din högsta prioritet när du bygger en pool. Inte roligt. Inte bara för barn utan även för alla som ska använda poolen. Du måste installera stängsel, grindar och låsmekanismer för att förhindra obehörig användning av poolen. Poolskydd och larm är också viktiga. Dessutom finns det utrustning som du kan köpa för att upprätthålla en säker och ren miljö som poolrengöringsverktyg som filter, borstar och dammsugare.

Pooldjup som är kul

När man överväger poolens djup är det viktigt att ha barns säkerhet i åtanke såväl som möjligheten till rolig vattenlek. Barn ska aldrig lämnas ensamma i poolen, och en ansvarig vuxen bör vara närvarande när barn simmar. Poolens djup bör huvudsakligen bestämmas av åldern och simförmågan hos de barn som ska använda den. En grund pool är bäst för yngre barn eller nybörjare, medan en djupare pool är bättre för erfarna simmare.

barn i pool
Rätt djup i poolen ger säker och kul lek för barnen!

Rutschkana och svikt

Vad är en pool utan effekterna som gör den rolig? Att lägga till en vattenrutschbana eller mindre svikt kan göra simningen rolig och spännande för barn. Se bara till att utrustningen är stadig och säkert fäst vid poolen. Du bör inte börja mecka med en lekställning som du ställer invid poolen. Det är också nödvändigt att rådgöra med de lokala poolbyggebestämmelserna eftersom dessa typer av utrustning har strikta standarder.

Vattenfunktioner

Du kan lägga till enkla vattenfunktioner som fontäner eller sprutor som kan skapa en rolig och interaktiv upplevelse för barn. De erbjuder inte bara underhållning, de hjälper också till att hålla poolvattnet i rörelse och friskt. Det finns även bubbelmaskiner för att skapa denna effekt.

Poolmöbler

Bekväma och snygga poolmöbler kan göra en enorm skillnad för att skapa en inbjudande atmosfär. Möblerna ska vara säkra och hållbara, och de ska passa bra med poolens design. Överväg att lägga till ett paraply eller parasoll för att skydda barn från solen.

 

Fakta Detaljer
Utbudet av pooldjup lämpliga för barn 0,6m till 1,2m
Rekommenderad stakethöjd 1,2m
Minsta rekommenderade poolstorlek av säkerhetsskäl 4m x 7m
Rekommenderad pooltemperatur för barn 28°C till 30°C
Rekommenderad vatten-pH-nivå 7,2 till 7,8
Rekommenderad klorhalt i barnpoolvatten Mellan 1,0 och 3,0 ppm
Mängden vatten per barn som krävs för säkerheten 1,1 kvadratmeter vattenyta bör finnas tillgängligt per barn över tre år
Det rekommenderade avståndet för pooldäcket från poolkanten minst 1,5 m

 

Sammanfattningsvis bör en barnpool vara en plats där barn inte bara kan lära sig simma utan också ha roligt på ett säkert sätt. Det är viktigt att hålla det säkert och åldersanpassat med lämplig utrustning, möbler och vattenfunktioner. När poolen designas på rätt sätt kommer din barnpool att bli en sommaroas som barnen kan njuta av i många år framöver.