Bygga en barnpool: Tips och riktlinjer

Ett av de bästa sätten att hålla dina barn sysselsatta och underhållna under de varma sommarmånaderna är att erbjuda dem en barnpool. En barnpool skapar inte bara tillfällen för roliga aktiviteter för dina små utan den främjar också fysisk aktivitet och hjälper dem att svalka sig i värmen. Dessutom kan ju du som förälder också hoppa i och svalka dig!

Men innan du börjar gräva upp din trädgård och fylla den med vatten eller monterar upp en ovanmarkspool så finns det några tips och riktlinjer du måste tänka på för att säkerställa att din barnpool inte bara är rolig utan också säker och praktisk.

Tips och riktlinjer för att bygga en barnpool

1. Välj rätt plats för din barnpool

När du väljer platsen för din barnpool överväg faktorer som närhet till huset, tillgång till vattenförsörjning och den tilltänkta ytans jämnhet. En plan och jämn yta är avgörande för att säkerställa att vattnet fördelas jämnt och att det inte finns några farliga gupp eller sluttningar som kan leda till olyckor.

Ytan måste också klara av tyngden. Det är sant att en barnpool inte kommer att väga som en badtunna men det blir trots allt väldigt tungt. Om du vill ha pool på balkongen måste du noga undersöka hur tungt du får lasta på din typ av balkong. Om du inte är medveten om detta så finns risken för att du gör något väldigt farligt. Ta reda på om din förening har regler omkring pool på balkong.

2. Storleken spelar roll

När det kommer till en barnpool är större inte alltid bättre. Storleken på din pool beror på dina barns ålder, det utrymme du har tillgängligt och din budget. Tänk dock på att barn tenderar att bli uttråkade snabbt så du vill inte lägga mycket pengar och resurser på en pool som dina barn bara kommer att använda under en kort tid. Sikta på en storlek som kan tillgodose dina barns behov utan att vara för stor eller för liten.

 

Även en mindre pool kan ge barn en massa kul vattenlek!

3. Säkerhetsåtgärder – livsviktigt att tänka på!

Säkerheten för dina barn är den viktigaste faktorn när du skapar en barnpool. Se till att din pool är omsluten av en barriär eller staket för att förhindra oavsiktliga fall och olyckor. Överväg dessutom att installera ett poolskydd för att förhindra åtkomst när poolen inte används. Undvik också att använda saker som inte är till för bad som en vattentunna för lek med vatten.

4. Vattenkvaliteten och hälsa

Att hålla vattnet rent och klart är viktigt för att säkerställa dina barns hälsa och säkerhet. Underhåll din pool genom att rengöra den regelbundet, ta bort skräp och kontrollera vattnets pH-nivåer. Du vill inte få svartmögel i poolen! Investera i ett bra filtreringssystem och överväg att använda miljövänliga rengöringsprodukter för att undvika starka kemikalier som kan vara skadliga för dina barns känsliga hud och allmänna välbefinnande.

5. Simlektioner är viktigt för alla barn

Det allra viktigaste är att lära dina barn simma. Även med säkerhetsåtgärder på plats kan olyckor hända och att veta hur man simmar kan vara skillnaden mellan liv och död. Anmäl dina barn till simlektioner eller lär dem själv. Men även ifall barnen kan simma bör du alltid övervaka dem runt vattnet.

 

Lär dina barn att simma i god tid inför simsäsongen!

Rekommendationer för poolen

Fakta Information
Idealisk poolstorlek 240 x 304 cm eller 304 x 365 cm
Rekommenderat vattendjup 0,5 – 1 meter
Rekommenderad ålder 2 – 8 år
Vattentemperatur Mellan 28 – 30 grader Celsius
Vatten pH-nivå Mellan 7,2 – 7,8
Rekommenderad klornivå Mellan 1 – 3 ppm
Rekommenderad alkalinitetsnivå Mellan 80 – 120 ppm
Rekommenderad vattenbytestid Vart 2 – 3 år

Att bygga en barnpool kan vara ett roligt och spännande projekt för hela familjen att njuta av. Det är dock viktigt att se till att poolen är säker och praktisk för dig och dina barn. Genom att följa tipsen och riktlinjerna kan du skapa en barnpool som inte bara ger timmar av nöje utan också säkerställer dina barns säkerhet och välbefinnande. Kom ihåg att alltid övervaka dina barn runt vatten, investera i simlektioner och underhålla poolen regelbundet.

Det finns inget som barn tycker lika mycket om som att plaska i en pool. Förutom de tips och råd som redan presenterats är det också viktigt att skydda barnen från solens starka strålar. Säkerheten kommer alltid först!