Glamping tält – Kom igång med glamping tält!

Nu kommer en ny trend som kan få dig som undviker att tälta att vilja ut i vildmarken. Glamping tält är tält som är riktigt bekväma. De har golv, wi-fi och andra bekvämligheter. I glamping tältet kan du ställa in sängar och sova riktigt gott. Ta med dig en förbränningstoalett och upplev lyx varsomhelst!

Vad är glamping?

Glamping är en sammansättning av orden glamorous och camping, på svenska skulle vi kunna kalla det för glamorös camping. För några år sedan hade det här verkat rakt omöjligt. Det vet ju alla att camping innebär att man ligger på marken i ett tält som liksom säckar över huvudet och rasar om det haglar.

Även dyrare tält ger inte känslan av rum utomhus. Men ett glamping tält gör det. Det här är tältet som påminner lite om en lyxig lappkåta. Det kan ställas upp var som helst. På campingen eller kanske långt ute i vildmarken.

glamping

En ny form a turism

Men det är inte så att du måste ta med dig ditt tält för glamping då du vill resa. Idag kan du boka in en bo-upplevelse i den här typen av bostad. Den behöver heller inte se ut som ett tält. Hotell i träden, ombyggda båtar och flygplan samt liknande kan också räknas in som glamping.

Det finns hotell som erbjuder boendet i tältet med golv alldeles vid stranden och i naturliga miljöer som annars inte hade blivit så bekväma att vistas i. Det går att säga att det här konceptet är en form av eco-turism. Glampingen kan ju utformas så att den inte stör naturen och miljön samtidigt som boendet känns bra mycket fräschare än en enklare koja eller ett litet tält.

Var kan du köpa glamping tält?

Glamping tälten är på gång i Sverige. År 2019 pratade bland annat Bert Karlsson om att dra igång ett samarbete med en tälttillverkare för att skapa den här typen av tält för fler. Det finns dyra varianter online och det är klart att du kan köpa glamping tält via nätet. Kanske vill du ha det på sommarstället som en annorlunda gäststuga för de som kommer på besök.

I USA har konceptet kommit längre. Men tänk på att det tillkommer avgifter om du köper ett dyrt tält via nätet. Du kommer att få betala både skatt och tull på produkten. Då är det enklare att hitta en svensk tillverkare av glamping tält och köpa lokalt.

Finns det dusch i glamping tältet?

Det kan det faktiskt finnas! Numera kan du hitta glamping bostäder som har både toalett och dusch. Det blir väldigt bekvämt trots att du med denna tillfälliga bostad kommer så nära naturen. Det här är ju otroligt bra om du till exempel ska ut och campa med familjen och känner att det blir svårt att vara utan det hygieniska stödet alltför länge.

Var kan du bo på glamping?

Det finns flera resmål som erbjuder möjligheten att bo i någon form av glamping-struktur. Du kan till exempel åka till Dubai och testa glamping med egen pool. I Vancouver finns det också möjlighet till den här typen av semesterboende.

I Chile finns det ett så kallat Eco Camp i Patagoniens bergskedja. Det är också en form av glamping- Det kan även boendet i trä-topparna utanför Bilbao beskrivas som. Där kommer ditt tält att finnas 17 meter ovan mark med magnifik utsikt.

Precis vad som är glamping och vad som inte är det kan diskuteras. Tälten med trägolven är intressanta. De kan komma att bli aktuella även för privatpersoner som vill få ett stabilare boende under bilsemester men finns redan nu att hyra på bättre campingplatser.

Förbättra din tältupplevelse

Om du inte har råd med ett glamping tält kan du alltid uppgradera det som du redan har. Det finns smart inredning för tält som gör boendet mer bekvämt. Med en enklare ihop fällbar säng kommer du upp en bit över marken. Dessutom kan du få med dig smarta prylar som gasolkylskåp och liknande för att göra tältsemestern lite enklare.