Slipp stressen med hemstädning från en professionell städfirma!

Det är svårt att komma runt det där med städningen. Många tycker att det är otroligt tråkigt att städa men de allra flesta inser att det är ett nödvändigt ont. Nu finns det vägar ur detta dilemma. Om du får hjälp med hemstäd Uppsala har att erbjuda i form av professionella städfirmor så behöver du inte ha tråkigt samtidigt som du trivs i ditt hem!

Utöver att du slipper göra jobbet själv så är det förstås så att en professionell städfirma i Uppsala eller i din stad vet vad de sysslar med. De jobbar inte med robotdammsugare! Det kan bli så rent och fint att du knappt känner igen dig. Nästan lite som att bo på hotell fast hemma.

Vad ingår i hemstädningsservice?

Hemstädningsservice är precis som det låter service för städning av hem. Men du ska veta att städtjänster kan ha lite olika punkter. Det går inte att ta för givet att viss städning ska ske bara för att du tycker att det är en självklarhet. Om ni inte har kommit överens om det kommer de inte att städa din grillkåta eller växthus.

Det är ganska vanligt att hemstädningsföretag har paket med olika tjänster. Du väljer det paket som passar dig bäst.

I ett paket kan du få tjänster som:

  • Dammsugning
  • Moppning
  • Polering av golv
  • Fönsterputsning
  • Rengöring av avlopp

Utöver detta kan du välja till saker som att få hjälp med textiltvätt och strykning. Det blir mer hushållsnära tjänster men de hör ju ofta ihop med det som du ser som städning av ditt hem. Det ska vara möjligt att betala för ett grundpaket och sedan lägga till saker då du behöver dem.

städa ugn
Städfirman kan skura din ugn om du vill det!

Vad avgör priset på professionell städhjälp?

Det finns flera faktorer som avgör priset på professionell städhjälp där du bor. En av de viktigaste är hur stor yta som ska städas. Det kostar mer att städa en villa i två plan än en lägenhet med ett rum och kokvrå.

Dessutom kommer priset att påverkas av de tjänster som ingår. Ju mer du lägger in, ju mer kostar det. Men du kan ju få hjälp med ROT-avdrag för ett lägre slutpris. Dessutom kan priserna mellan olika städfirmor variera. Det kan vara klokt att jämföra för att hitta rätt. Fast här ska du komma ihåg att det alltid är bättre att anlita ett företag som faktiskt vårdar ditt hem så som du själv hade gjort om det bara hade funnits tid och ork över för städningen.

Hur ofta ska du boka in hemstädning?

Det finns ingen exakt regel för hur ofta du bör få hjälp med hemstädning. En plan är dock bra att ha. För de flesta familjer är det tillräckligt att få hjälp av hemstäd en gång i veckan eller kanske varannan vecka. Detta ger dig möjlighet att hålla städningen under kontroll och samtidigt få lite tid för dig själv.

Om du har ett större hus eller många barn i unga åldrar kan det dock vara nödvändigt att ta hjälp för hemstädning oftare. Det viktigaste är att du väljer en plan som passar din familjs behov och livsstil. Och att det blir en plan som passar din budget förstås.