OVK center energideklaration – Bra för ekonomin och plånboken!

Energideklarationer är viktiga för miljöarbetet. De hjälper oss att se hur mycket energi vi förbrukar och hur vi kan minska vårt energiförbruk. Deklarationer av energi är inte bara en del av miljöarbetet rent allmänt.

Dessa deklarationer är också en central del av OVK-centrets arbete. OVK-centret arbetar för att hjälpa företag och privatpersoner att göra smarta val när det gäller energiförbruk med deklarationer som är bra för din plånbok såväl som för miljön!

Energideklaration – Vad är det och hur går det till?

Energideklaration är ett dokument som visar hur mycket energi ett hus förbrukar. Det är en viktig del av byggnadsprocessen och det är något som alla husägare bör ha tillgång till. En energideklaration visar hur mycket energi huset förbrukar under olika perioder av året.

Med hjälp av denna deklaration kan du se hur mycket energi du sparar genom att installera energieffektiva produkter som en förbränningstoalett eller energisnål diskmaskin. Energideklarationen innehåller också information om vilka produkter som är mest energieffektiva. Det gör det så mycket enklare för dig att välja de bästa produkterna för ditt hem.

Energideklarationens betydelse för bostäder

Eftersom energideklarationen är ett dokument som visar hur mycket energi en bostad förbrukar så kan den få stor betydelse. Du kommer ju att se hur mycket energi din bostad förbrukar per år och så får du tips om hur du kan minska på detta förbruk.

Genom att följa de tips som står i energideklarationen kan du minska ditt energiförbrukande med upp till 30 %. Detta betyder att du kan spara tusentals kronor per år på din energiräkning. I och med att besparingarna kan bli stora enbart för en säsong så är det klart att din energideklaration får väldigt stor betydelse för din privatekonomi.

luftvärmepump
Kanske är det dags för en luftvärmepump för att dra ner på energikostnader…

Istället för att lägga pengar på mer el kan du spara eller använda slantarna för något roligt nytt till din bostad. Mer pengar över varje månad är något som de allra flesta har ett stort behov av.

Energismarta lösningar är bra för ekonomi och miljö

Energismarta lösningar för bostäder är ett bra sätt att spara pengar och hjälpa miljön. Genom att använda energieffektiva produkter och tjänster kan du minska din energianvändning och därmed också koldioxidutsläppen. Du gör något som du kan vara stolt över samtidigt som du sparar pengar.

Det finns många olika energieffektiva lösningar för bostäder, allt från solceller till LED-belysning. Solceller är en av de mest effektiva energikällorna och det finns flera olika typer av solceller som du kan använda dig av.

LED-belysning är också mycket energieffektiv och det finns många olika typer av LED-lampor som går att justera så att det blir rätt typ av belysning för ditt hem. Andra energieffektiva lösningar för bostäder inkluderar isolering, ventilationssystem och automatiska funktioner som gör att lampor slår av och att maskiner inte står på då detta inte behövs.

Om du vill göra något bra för din plånbok och för miljön ska du ta en titt på OVK-center energideklarationer som verkligen kan göra stor skillnad. Både för dig och för klimatet omkring dig!