Hur rengör man glaspartier i hemmet?

När ett behov uppstår av ett extra rum eller utrymme som är avgränsat kan ett dilemma uppstå. En avdelning som först verkar praktisk ter sig snabbt mindre attraktiv. Att dela upp ett existerande rum kan innebära att man istället får två rum som upplevs som både små och mörka. Men genom att avgränsa med hjälp av glaspartier kan känslan av rymd och ljus bestå. Det enda du måste göra är att hålla dessa glasrutor rena.

Glaspartier har blivit allt mer populära i moderna hem och är en inredningsdetalj som bidrar till husets skönhet. De tillför mycket till ett hem eftersom de släpper in naturligt ljus och skapar en öppen och rymlig känsla. Detta på ett mer kompakt sätt än vad en spalje i trä erbjuder. Dessutom är de lätta att rengöra.

Men med tiden kan glaspartier bli smutsiga och förlora sin klarhet med ränder, fingeravtryck och smuts. För att förhindra detta är regelbunden rengöring och underhåll nödvändig. På Hemprodukter har vi tagit reda på alla fakta som behövs för att du ska kunna hålla dina glaspartier rena och snygga!

ren glasvägg
En ren glasvägg är en tillgång i ett rum!

Förberedelser för rengöring:

Innan du rengör dina glaspartier är det några saker du måste ha på plats. Först bör du se till att du har följande tillbehör:

1. Glasrengöringsmedel – Det finns flera typer av glasrengöringsmedel på marknaden, både kommersiella alternativ och naturliga. Välj en produkt som fungerar bra för dig och se till att du har tillräckligt av den.

2. Mikrofiberduk eller tidning– En ren mikrofiberhandduk eller tidning är bättre än att använda pappershanddukar.

3. Hink med varmt vatten – Rengöringen underlättas av att kunna blötlägga mikrofiberduken eller tidningen innan du torkar av glaset.

Steg för rengöring:

1. Spraya glasrengöringsmedlet på glaset.

2. Använd mikrofiberduken eller tidningen för att torka av glasväggen. Börja uppifrån och arbeta dig ner.

3. Använd en separat torr mikrofiberduk eller tidning för att ta bort kvarvarande fukt eller ränder. Se till att glaset är helt torrt och rent.

4. För envisa fläckar kan du applicera mer av glasrengöringslösningen och använda en mjuk borste för att skrubba fläcken. Torka sedan med en ren och torr trasa.

Tips för att göra städningen enklare:

1. Använd en skrapa – En skrapa är ett utmärkt verktyg för att rengöra stora ytor som glaspartier. Det säkerställer en grundlig rengöring och tar bort alla vattenmärken, ränder och fettmärken vilket gör rengöringen mer effektiv.

2. Rengör regelbundet – Orenheter byggs upp snabbt på glasytor som inte rengörs regelbundet. Att torka av glasväggen varje eller varannan vecka kan hjälpa till att förhindra att envisa fläckar uppkommer.

3. Undvik att använda ammoniak – Ammoniak kan skada glaset och göra att det tappar sin glans. Undvik att använda ammoniakbaserade rengöringsmedel när du rengör ditt glas.

Förhindra framtida fläckar:

1. Dammning – Damm kan få dina glaspartier att se smutsiga ut ganska snabbt. Du kan förhindra detta genom att damma av glaset regelbundet med en mikrofiberduk.

2. Håll händerna borta – Nyfikna barn eller till och med vuxna kan frestas att röra vid glasväggen. Glaset är dock finare utan fingeravtryck. Uppmuntra alla som bor i huset att försöka hålla händer borta glasväggen så mycket som möjligt.

3. Använd en skyddande beläggning – En skyddande beläggning kan hjälpa till att hålla dina glaspartier snygga som nya. De förhindrar uppbyggnad av bakterier, minskar ränder och fläckar och håller glaset fläckfritt.

Glaspartier passar väldigt bra i alla moderna hem. Genom att följa rekommendationer för underhåll och rengöring kan du försäkra dig om glaspartier med en enastående glans som  imponerar på dina gäster. Tänk på att regelbunden rengöring förhindrar uppbyggnad av både bakterier och fläckar. Använd alltid rätt rengöringsmedel och utrustning – och du behöver aldrig mer oroa dig för att dina glaspartier ska se smutsiga ut.