Hur installerar man väggkrokar utan att borra?

Väggkrokar hjälper oss att hålla ordning och reda i våra hem. De är dessutom väldigt mångsidiga då de kan användas i alla rum och för att hänga upp många olika slags föremål som ofta finns i ett hem.

Men något som kan hindra vissa från att installera väggkrokar är att de vill undvika att borra i sina väggar av rädsla för att orsaka skada eller lämna fula hål. Du kanske vill använda väggkrokar på en våningssäng eller på en spalje i trä och då vill du ju inte förstöra träet genom att borra. Lyckligtvis finns det sätt att installera väggkrokar utan att använda en borr!

Självhäftande krokar kan vara en möjlighet

Självhäftande krokar är ett populärt alternativ till att borra hål i väggar. De är lätta att använda och de finns i en mängd olika storlekar och utföranden. En av de största fördelarna med självhäftande krokar är att de är avtagbara vilket innebär att du enkelt kan ta bort dem utan att lämna märken på väggen. Detta kan vara perfekt i badrummet eller i köket för kökshanddukar.

Det finns olika typer av självhäftande krokar

För att installera självhäftande krokar måste du följa dessa enkla steg:

Steg 1: Rengör ytan där du vill fästa kroken med sprit.
Steg 2: Dra av underlagspapperet från den självhäftande kroken.
Steg 3: Tryck fast krokens självhäftande sida på väggen och pressa i cirka 20 sekunder.
Steg 4: Vänta 24 timmar innan du hänger något på kroken.

Spännstänger går också att använda för att hänga upp saker

Spännstänger kan vara ett bra alternativ till krokar om du behöver hänga föremål i en garderob eller på ett litet utrymme. De är lätta att installera och de kräver ingen borrning. För att installera en spännstång måste du följa dessa enkla steg:

Steg 1: Mät avståndet mellan de två väggarna där du vill installera spännstången.
Steg 2: Välj en spännstav som passar måtten.
Steg 3: Sätt in spännstången mellan de två väggarna och justera den till önskad höjd.
Steg 4: Häng dina föremål på spännstången.

Dörrkrokar går aldrig ur tiden

Om du behöver hänga föremål på en dörr är krokar som man kan fästa över dörren ett bra alternativ. De är lätta att installera och de kräver ingen borrning. Perfekt för ditt hönshus eller i grillkåtan!

För att installera dessa krokar måste du följa dessa enkla steg:

Steg 1: Välj en dörrkrok som passar din dörr.
Steg 2: Fäst kroken på toppen av dörren.
Steg 3: Justera kroken till önskad höjd.
Steg 4: Häng dina föremål på kroken.

 

Det finns flera sätt att installera väggkrokar utan att borra och det rätta för dig beror på dina behov och preferenser. Självhäftande krokar är bra för väggar medan spännstänger och dörrkrokar är passar bra för garderober och dörrar. Oavsett vilken typ av krok du väljer är det viktigt att följa instruktionerna noggrant för att undvika skador på dina väggar eller föremål.

Här är ett exempel på krokar som du limmar fast: