Behöver du profilprodukter för hemmakontoret?

Det är numera en självklarhet att beställa reklamprodukter som används för att stärka företagets varumärke via anställda och kunder. Det går ju att trycka företagets logga och en slogan på allt från reklampennor till skyltar. Men behöver du profilprodukter då du driver din verksamhet hemifrån? Ett hemmakontor är ju inte riktigt samma sak som den delade arbetsplatsen med många anställda.

Märk upp hemmakontoret med en neonskylt

Ett vanligt sätt för ett företag att visa upp sig är att använda skyltar för fasaden. Men du tänker ju inte på samma sätt vad gäller skyltar för ditt hem. Särskilt inte då det är en lägenhet i ett bostadshus med flera bostäder. Det kan dock vara möjligt att sätta upp en fasadskylt som visar vägen till din verksamhet och hemmakontor.

Det du får kolla upp innan du fäster en stor neonskylt på utsidan av ditt kontor på tredje våningen är om det krävs bygglov för detta. Du bör också fråga dig om det här är något som passar ditt företags grafiska profil och utstrålning.

Neonskyltar är sedan sin lansering i Frankrike 1910 fortsatt populära. Men det kanske blir snyggare med en mer diskret skylt av mässing eller en akrylskylt som tål väder och vind på ett bra sätt. Skyltar kan också användas inomhus för att bättre profilera rummet du använder som kontor som en arbetsplats.

Profilera din verksamhet från hemmet

Även om du inte har ett stort kontor med en massa medarbetare så kan det finns god anledning till att investera i profilprodukter. Utöver en skylt så är det inte så dumt att ha saker som du kan ge bort. Om det kommer kunder på möten hemma hos dig så kan de få fina pennor med tryck, choklad med företagets logga eller varför inte tröjor med logo som kan användas privat till exempel på gymmet.

t-shirt med tryck
Snygga tröjor fungerar alltid!

Det är faktiskt inte så att du måste köpa en massa profilprodukter för att det ska bli ett lågt pris. Idag kan företag som hjälper till med presentreklam och profilerande produkter trycka på ett mycket kostnadseffektivt vis. Det betyder att du kan få ett lågt pris per sak som du beställer.

På grund av detta kan mycket små företag som drivs hemifrån också jobba med produkter som har tryck och som kan sprida företagsnamnet på ett så smart sätt.

Vilken typ av profilprodukter ska du satsa på?

Idag finns det väldigt många olika typer av profilprodukter. Det här är inte som att välja ny glassmaskin där du har 2-3 modeller som kan passa ditt hushåll. För ditt hemmakontor finns det bra många fler profilprodukter att välja från.

Några exempel på möjligheter är:

  • Minnesstickor
  • Pennor
  • Choklad
  • Tröjor
  • Kepsar
  • Powerbanks
  • Nyckelringar
  • Tändare
  • Paraplyer

Du kan till och med köpa kylboxar med tryck som presentreklam att profilera dig med. För att välja rätt bör du beakta vad du själv hade använt på riktigt. Det är sådant som dina besökare och kunder också kommer att gilla och använda på sina arbetsplatser och andra ställen.

Var noga med att se på kvalitet på profilprodukter. En del är bättre än andra och du kan till exempel se på recensioner och omdömen för att hitta rätt. Ibland går det att fråga andra som köpt för att få veta mer om hur det fungerade med tryck. Det är viktigt att det kommer att se snyggt ut så rådgör också med de som ska trycka för att få rätt format.

Sedan är det förstås så att du måste se din budget i vitögat. Skaffa något vettigt som du har råd med och som kommer att passa perfekt som profilprodukter för ditt hemmakontor!