5 fördelar med studsmatta i trädgården

När våren kommer är det många som börjar tänka på möjligheten att studsa upp och ner som fritidsaktivitet. Det finns många hälsofördelar med att ha studsmatta men det är inte det enda som kan tala för att satsa på den här typen av leksak för trädgården.

Vi ska ta en titt på 5 fördelar med studsmatta hemma men först är det viktigt att säga att dessa enbart gäller hela vägen ut med en bra studsmatta. Om du köper en billig studsmatta så kanske den inte kommer att fungera precis som tänkt. Välj en Berg Favorite 430 för att vara på den säkra sidan. Då gäller dessa plus både denna sommar och nästa!

5 fördelar med att ha studsmatta i trädgården

  1. Superbra aktivitet för hela familjen

Alla tycks älska att hoppa studsmatta! Det kan bli kö i början eftersom man bara ska hoppa en åt gången. Barnen fortsätter sedan dygnet runt med att studsa och studsa och studsa. Du får kanske installera förbränningstoalett i trädgården för att ungarna inte ska gå och hålla sig då studsmattan är en sådan magnet!

När de små väl har gått och lagt sig så kan vuxna studsa vidare. Du lär dig lätt lite knep och konster som bygger både kropp och självförtroende!

  1. Motion och vila i ett

Både vuxna och unga rör sig för lite. Det finns det gott om studier som visar. Studsmattan är en form av motion som du inte tänker på. Du bränner alla kalorier ni har satt i er efter att ha låtit er glassmaskin gå på högvarv med några serier av hopp.

Det går också att vila i en studsmatta lite som i en hängmatta. Om det är en stor matta kan ni rentav lägga er tillsammans på den och se upp i stjärnhimlen en varm sommarnatt. Hur mysigt som helst och ett minne för livet!

  1. Mindre skärmtid för barnen

Barn som sitter på skärmar så snart som de kommer hem från skolan kan få vilken förälder som helst att börja fundera. När det finns en leksak som ungar kan hålla på med i timtal i trädgården så har du en utväg.

Du behöver inte tjata om att göra annat än att spela spel och chatta med kompisar. Det fattar barnen själva då det finns något så mycket roligare att göra. Nämligen att hoppa upp och ner på studsmattan.

  1. Bättre att ha studsmattan utomhus

Det är en fördel med studsmatta utomhus om detta är möjligt. Utomhus har du ingen takhöjd att tänka på. Dessutom kan det finnas mycket mer plats för alla barn, ungdomar och vuxna som samlas för att hoppa. Var bara noga med att välja en utomhus studsmatta som tål väder och vind.

  1. Mer frisk luft under stora delar av året

En annan fördel med att hoppas studsmatta utomhus är att det innebär en massa frisk luft. Dessutom kan det ju bli en del sol när det blir många timmar i trädgården för att leka på studsmattan. Det här är mycket bra för hälsan och något som kan leda till att den som varit ute och hoppat på dagtid sedan sover mycket bättre.