5 fördelar med ismaskin i hemmet

När du behöver is i drinken eller på bulan i barnets huvud är du glad att du har en ismaskin hemma! Det här är en maskin som gör det enkelt att på kort tid få fram isbitar. Om du funderar på om det verkligen behövs en maskin för is ska du läsa vidare.

Du kan hitta bästa ismaskinen här och lära dig mer om hur den fungerar. Men innan du väljer en modell som passar dig är det inte så dumt att förstå vilka fördelar som finns med ismaskiner. Ju mer du förstår om detta, ju enklare blir det att välja rätt modell för ditt hem.

  1. Istället för ismaskin i frysen

Det kan verka så smidigt med en ismaskin som en del av kyl och frys men de som har testat detta inser ofta att det inte alls fungerar så bra. Isen som kommer från facket i frysen tar smak av annan fryst mat och dessutom kan den klumpa sig.

Med en ismaskin så får du färsk is när du behöver den. Bit för bit. Om du vill se till att ha lite på lager är det ju inte svårare än att du förvarar isbitarna i en påse i frysfacket. Då håller de sig fräscha längre.

isbitar

  1. Mer is i vardagen

Om du försöker hålla dig till en nyttig livsstil så kanske du vill ha något som gör det roligare att dricka bubbeldricka utan socker. Lägg i några isbitar och vips har du en lyxigare drink. Du kan även krossa dina isbitar och göra hälsosamma slushies. Det kan vara bättre än hemmagjord glass med glassmaskin.

Det är inte farligt att äta is och du blir absolut inte tjock av den. Tvärtom är det en ingrediens som kan få dig att uppleva att nyttigare drycker blir attraktiva. Inte alls dumt!

  1. Smart till festen

När det blir kalas så är det klart att du vill bjuda på iskalla drycker. Nu kanske du inte hinner med att kyla ner läsk och annat i kylen. Då kommer din ismaskin väl till pass. Den kan jobba på och spotta ut isbitar som du sedan lägger i dina gästers drinkar.

Har du satt upp en liten bar för festen blir det verkligen häftigt med en ismaskin som är igång. Det skapar en effekt som höjer stämningen med flera grader!

  1. Då det inte finns plats i frysen

Med ett litet frysfack är det inte alltid en självklarhet att lagra is där. Då är det skönt att ha en lösning när du plötsligt behöver is. I och med att det går snabbt att göra is med ismaskin så kan du klara dina is-behov på detta vis. Du behöver alltså inte ta upp onödig plats i frysen då den är liten.

  1. Mer is på en gång

Om du behöver mycket is på en gång är det inte så smidigt att fylla vanliga is-fack-formar med vatten för att lägga in i frysen. Då får du ju vänta flera timmar på att få cirka 20 bitar. Med ismaskinen blir det istället så många isbitar du har behov av på kort tid.

Därmed är risken för att du skulle stå utan is en varm sommardag, under festen eller vid andra tillfällen intet existerande. En ismaskin är en investering för dig som känner att det är ett gissel att stå utan rätt mängd is när den behövs som mest.

såga is
Med ismaskin behöver du inte ge dig ut och såga efter isbitar!