Vilken KitchenAid mixer ska jag köpa?

Om du är på jakt efter en KitchenAid mixer till ditt kök så kommer du att upptäcka att det finns flera fina modeller att välja från. Dessutom kan du ju välja en fin färg som matchar ditt kök och personlighet. Det här är en kvalitetsblender som du kan göra så mycket mer. Oavsett om du är otroligt intresserad av matlagning med glassmaskin, sodastream och extra gasspis eller mest lagar mat för att du måste så är en KitchenAid mixer en god investering.

Men hur ska du välja rätt? Vi ska ta en titt på saker du kan tänka på och även se lite på styrkor och svagheter med populära KitchenAid mixers!

Detta ska du tänka på när du väljer din KitchenAid mixer

Tänk på dina bakbehov

Innan du väljer en KitchenAid mixer, tänk på dina bakbehov. Bakar du ofta, eller bara ibland? Bakar du vanligtvis stora eller små satser? Detta kan hjälpa dig att avgöra vilken modell som bäst passar dina behov. Ju mer du bakar, desto fler finesser kan du behöva. Dessutom bör det ju vara enkelt att göra rent när du använder en mixer ofta.

bröd
Om du ofta bakar surdegsbröd så kan det vara bra med en stark KitchenAid mixer

Bestäm skålstorleken

KitchenAid-blenders kommer med en mängd olika skålstorlekar, från 3,5 liter till 8 liter. Tänk på hur mycket du vanligtvis bakar och välj en skålstorlek som passar dina behov.

Tänk på motoreffekten

Motoreffekten på KitchenAid mixers kan vara allt från 250 watt till 1,3 hästkrafter! Det finns väldigt kraftfulla modeller som kan användas i professionella kök. Tänk på vilka typer av ingredienser du vanligtvis arbetar med och välj en modell med en motor som är tillräckligt kraftfull för att hantera dem.

Välj tillbehör

KitchenAid blandare levereras med en mängd olika tillbehör som platt visp, trådvisp och degkrok. Vissa modeller inkluderar även ytterligare tillbehör som en pastamaskin eller matberedare. Fundera på vilka tillbehör du kommer att använda oftast och välj en modell som innehåller dessa.

Tänk på designen

KitchenAid blandare finns i en mängd olika färger och utföranden. Tänk på stilen på ditt kök och välj en blandare som kommer att komplettera din inredning.

kitchen aid mixer
En gul KitchenAid kan vara en färgklick i köket!

Här är en jämförelse av de populäraste KitchenAid modellerna:

Styrkor och svagheter hos specifika KitchenAid mixermodeller:

KitchenAid Classic Stand Mixer: Denna modell har en 4,5 liter skål och en 250 watt motor. Det är ett utmärkt val för den som bakar då och då och som har ett begränsat köksbänkutrymme. Denna mixer från KitchenAid kan dock få kämpa med tunga degar eller tyngre ingredienser.

Kitchenaid classic
En klassisk modell kan vara ett bra val för mindre behov

KitchenAid Artisan Stand Mixer: Denna modell har en 4,7 literskål och en 325 watt motor. Det här är ett populärt val för hemmabagare och klarar de flesta bakuppgifter. Den är dock dyrare än Classic-modellen.

KitchenAid Pro 600 Stand Mixer: Denna modell har en 5,6 liter skål och en 575 watt motor. Det är ett utmärkt val för kraftfull bakning och klarar stora satser och tunga degar. Den är dock dyrare än Artisan-modellen och kan vara för stor för vissa kök.

KitchenAid Commercial Stand Mixer: Denna modell har en 8 liters skål och en 1,3 hästkrafter motor. Den är designad för professionell användning och klarar tunga bakningsuppgifter. Det är dock det dyraste alternativet och kan vara för stort för de flesta hemkök. Det här är för det mesta mest för kockar och för hemmabakare som verkligen är seriösa med sin hobby.

Summan av KitchenAid-kardemumman

När du väljer en KitchenAid mixer så bör du överväga dina bakbehov, skålstorlek, motorkraft, tillbehör och design. Gå igenom styrkorna och nackdelarna med de olika modellerna för att avgöra vilken som bäst passar dina behov och budget. Du kan ju alltid börja med en enklare modell för att sedan uppgradera när du inser att du faktiskt behöver mer kraft och större skål!