Så får du till en barnvänlig pool

Simbassänger är ett populärt inslag i trädgårdar såväl som på terasser. De erbjuder rolig svalka från sommarvärmen och ett bra sätt för barn och vuxna att träna och leka. Men pooler kan vara farliga för barn om lämpliga försiktighetsåtgärder inte vidtas. För att säkerställa en säker och njutbar simupplevelse är det viktigt att skapa en barnvänlig pool. Här är några tips på hur du kan få en säkrare pool för dig och din familj.

Installera säkerhetsfunktioner omkring din pool

Ett sätt att göra en pool barnvänlig är genom att installera säkerhetsfunktioner. Detta inkluderar stängsel, poolskydd och poollarm. Att installera ett staket runt poolen är avgörande för att hålla små barn från att komma åt den utan uppsikt av vuxen. Detta även då det är en ovanmarkspool. Ett poolskydd, antingen manuellt eller automatiskt, kommer också att förhindra att barn faller i poolen när den inte används.

Dessutom kan ett poollarm upptäcka om någon eller något kommer in i poolen och meddela ägaren direkt till smartphone eller med ljud. Det här är ju också bra för hemmets fyrbenta medlemmar.

Välj lämpliga poolleksaker

När du väljer poolleksaker är det viktigt att överväga deras lämplighet för barnens åldrar. Undvik små leksaker som lätt kan sväljas eller utgöra en kvävningsrisk. Undvik dessutom uppblåsbara leksaker som kan välta eller tömmas snabbt. Satsa på större, robusta leksaker som poolnudlar, kickboards, badbollar och flytande solstolar som ger en säker och bekväm plats för barn att leka.

Se också till att barnen lär sig korrekt användning av leksakerna. Det är viktigt att man inte är för många i en båt samt att den inte är för stor för poolens storlek. Dessutom bör du se över saker som flytleksaker så att de fungerar som tänkt. Detta även om du alltid finns med i poolen eller alldeles intill.

poolleksaker
Se till att alla poolleksaker är i gott skick och att de är lämpliga för barnens åldrar

Regler och riktlinjer för tillsyn vid er pool

Innan du tillåter barn att simma och leka i poolen ska du se till att alla förstår poolreglerna och utse en ansvarig vuxen som övervakar alla simaktiviteter. Barn bör förbjudas att springa runt poolområdet eller dyka i grunda områden. Dessutom bör strikta regler tillämpas för att förbjuda lek där man rider på varandra, knuffande eller dunkning av andra simmare.

Lär barn simma så snart som möjligt om du har pool

Att lära barn simma är ett av de mest effektiva sätten att säkerställa deras säkerhet i vattnet. Att anmäla barn till simlektioner kommer att lära dem viktiga livräddande färdigheter och göra det möjligt för dem att njuta av simningen på ett säkert sätt. Som förälder är det viktigt att vara närvarande under simlektionerna för att säkerställa att de ger goda kunskaper både i vattnet och omkring poolen.

Några bra saker att veta om:

1. Drunkning är den vanligaste orsaken till oavsiktlig död hos barn i åldrarna 1-4. Övervaka ditt barn hela tiden medan det simmar.
2. Vattnet i en barnpool kan bli en grogrund för bakterier om det inte underhålls ordentligt. Desinficera poolen regelbundet och se till att tömma och fylla på vattnet med några dagars mellanrum.
3. Barn som är inskrivna på simlektioner har minskad risk att drunkna. Anmäl ditt barn till åldersanpassade simlektioner.
4. American Academy of Pediatrics rekommenderar att alla barn över 4 år lär sig simma. Hitta en bra simskola nära dig och anmäl ditt barn.
5. Poolskydd kan minska poolunderhållskostnaderna genom att hålla skräp och regnvatten borta från poolen. Investera i ett poolskydd för att hålla poolen ren och underhållsfri.
6. Poolstängsel bör vara minst 120 cm höga med en självstängande och självlåsande grind. Se till att ditt poolstängsel är säkert och välskött för att hålla barn ute när det inte finns en badvakt på plats.
7. Uppblåsbara poolleksaker kan välta eller tömmas snabbt vilket utgör en potentiell fara för barn. Satsa på större, robusta leksaker som poolnudlar, kickboards, badbollar och flytande solstolar.
8. Upptagna offentliga pooler kan vara överväldigande för vissa barn, särskilt de med sensorisk känslighet. Överväg att skapa en privat pool ovan jord för ditt barn för att ge en säker och bekväm simupplevelse.

barn i pool

Summering

En barnvänlig pool är en som prioriterar säkerhet samtidigt som den erbjuder en rolig och trevlig simupplevelse. Genom att installera säkerhetsfunktioner, välja åldersanpassade poolleksaker, sätta regler och övervakningsriktlinjer och lära barn att simma, kan föräldrar och vårdgivare skapa en säker och rolig miljö för barn att njuta av. Kom alltid ihåg att vara med barn när de simmar och följ dessa viktiga tips för att garantera deras säkerhet!