Hur ska jag dekorera väggarna i vardagsrummet?

Det går att dekorera vardagsrumsväggarna på många olika sätt. Utöver en fin tapet eller färg som du gillar kan du ju jobbar med bilder, konst och kanske till och med gardiner för att få den önskade effekten. Lampor är också en form av dekoration som kan monteras på väggar. Vi ska ta en titt på hur du kan tänka vad gäller vardagsrummets väggdekorationer.

Måste du dekorera vardagsrumsväggen?

Väggarna i ditt vardagsrum kan vara en tom duk som väntar på att bli dekorerad men som aldrig blir det, eller så kan de vara rummets fokus med en massa spännande detaljer. Det är valfritt om du vill dekorera eller inte och det går ju alltid att ångra en installation genom att ta bort den.

Oavsett vilken inställning du har så kan inredningen på väggarna i vardagsrummet avsevärt påverka atmosfären och stilen i rummet. Från traditionella konstverk till moderna väggbonader. Det finns otaliga sätt att pryda dina väggar och göra dem till en återspegling av din personliga stil.

väggdekoration
En annorlunda tapet kan vara allt som krävs!

Häng konst på väggarna!

Konstverk är ett klassiskt val för väggdekorationer i alla rum, även i vardagsrummet. Oavsett om det är en oljemålning, en akvarell eller ett tryck så kan konstverk lägga till en touch av elegans och sofistikering till rummet. Det gäller ju för alla rum. En målning ovanför din cinderella toalett får ju en liknande effekt!

Om du föredrar en traditionell stil kan du överväga att hänga en landskaps- eller porträttmålning med en klassisk guldram. Om du föredrar ett mer modernt tillvägagångssätt väljer du ett abstrakt konstverk med djärva färger eller minimalistiska svartvita tryck. Konstverk kan sätta tonen för hela rummet så välj något som återspeglar den stämning och atmosfär du vill skapa.

Spegel, spegel på väggen där

Speglar är ett annat populärt val för väggdekoration i vardagsrummet. De tjänar inte bara ett funktionellt syfte. De kan också få ditt rum att se större och ljusare ut. Speglar reflekterar ljus vilket gör att utrymmet känns mer öppet och luftigt. De finns också i en mängd olika former och storlekar så du kan välja en spegel som kompletterar din inredningsstil. En stor, utsmyckad spegel kan lägga till en touch av glamour och dramatik, medan en serie mindre speglar kan skapa en lekfull, eklektisk atmosfär.

spegel med guldram
En klassisk spegel med guldram kan passa mot en vägg av trä

Dekorera väggen med tapeter

Tapeter är ett annat alternativ för väggdekor i vardagsrummet som har återtagit popularitet de senaste åren. Från djärva mönster till subtila texturer – tapeter kan lägga till djup och intresse till dina väggar. Om du vill göra ett uttalande, överväg en djärv mönstrad tapet med ljusa färger. Om du föredrar en mer dämpad look, välj en texturerad tapet i en neutral färg. Tapeter kan lägga till en känsla av värme och mysighet till ditt vardagsrum vilket gör det till det perfekta valet för dem som vill skapa ett bekvämt, inbjudande utrymme.

Väggbonader kan också bli fint

Slutligen har väggbonader blivit allt populärare de senaste åren. Från makrame till vävda gobelänger – dessa handgjorda dekorationer kan lägga till en bohemisk och eklektisk känsla till ditt vardagsrum. De finns i en mängd olika stilar. Du finner allt från minimalistiska geometriska mönster till invecklade och detaljerade mönster. Väggbonader är perfekta för den som vill lägga till textur (lite som bilden du ser här oven med vitt mönster) och intresse till sina väggar utan att förbinda sig till en permanent installation som tapeter eller färg.