Glasfiber pool

Det är många som drömmer om att ha en helt egen badplats i trädgården och gärna lite mer än en badtunna. En gång i tiden så var det där med pool hemma ett kostsamt och rätt så jobbigt projekt, men idag så finns det smarta lösningar som dessutom inte kostar för mycket. Med en glasfiber pool så kan man på kort tid ha en oas där man kan bada under varma sommardagar. Glasfibertekniken kommer med många fördelar och är man bara villig att gräva lite själv så kan man faktiskt klara av hela installationen på rätt kort tid.

Så fungerar en glasfiber pool

För det första så måste man förstås undersöka om platsen man har för sin swimming pool verkligen är lämplig och hur stor bassängen kommer att kunna vara. Nästa steg är att ta en titt på möjlig glasfiber pool i rätt storlek. Här kan man få olika storlekar och former. Det fina med den här typen av färdiga simbassänger är:

  • Att de kommer i ett stycke
  • Att de har inbyggda former som trappor och skillnad på djup
  • Att de är lätta att hålla rena
  • Att de är behagliga att stå och gå på i vattnet
  • Att de är lätta att leverera
  • Att de har fördelaktiga priser

Det är förstås viktigt att det inte är svårt att gräva där man vill anlägga sin pool. Men om man har ojämnheter och höjdskillnader så ska det inte vara något större problem, det kan dock innebära att man behöver professionell hjälp med förberedelser. En stor kostnadsbesparing är att man inte behöver gjuta med betong och dessutom så går det väldigt snabbt att väl lägga i poolen då den kommer.

Poolen ska förstås rengöras innan den fylls med vatten.
Poolen ska förstås rengöras innan den fylls med vatten.

En skön badplats

Nu är det förstås mer än själva badbassängen som gör badplatsen trevlig och bekväm. Det kan till exempel vara trevligt att bygga ett däck omkring glasfiber poolen för att på så vis får mer utrymme för att vila och umgås. På däcket kan man ju ha poolpartyn, grillfester och mer. Man bör också beakta var och hur man ska förvara pooltillbehör. Dessa bör ju finnas nära poolen men inte synas eller ligga i vägen. Det är klokt att satsa på smarta tillbehör som även barn kan hantera. När barnen som antagligen kommer att använda poolen en hel del kan hjälpa till med städningen så är det bra.

pool leksaker
Glöm inte pool leksakerna!

 

Hur snabbt kan det bli klart?

Man kan bli klar med en glasfiber pool på en dag. För att det här ska lyckas så ska man dock ha bra planering. Även om man vet att man kan klara jobbet snabbt så är det bra att jobba med en god tidsbuffert. Om det inträffar förseningar så är det ju bra om man har en dag till på sig. Sedan så är det alltid klokt att få hjälp av folk som vet vad de gör. Det här gäller från start då man börjar skissa på en pool i trädgården.

I den här filmen så får vi se hur poolen anläggs tillsammans med pooldäck på en dag:

Men sommaren är ju så kort…

Om du funderar på om det verkligen är så smart att anlägga en pool i en svensk trädgård så ska du veta att även om det bara rör sig om några få veckors bad så handlar det om veckor som blir till minnen för livet. Den glädje som man har av poolen ger energi året om så det är värt att skaffa en glasfiber pool som man simmar och badar i då det är varmt. Under vintern så ser man ju fram emot att fylla den igen och det ger också en känsla av glädje och förväntan som är bra för både själ och kropp.