Främsta skälen till varför folk köper gasolkaminer

Det finns många olika sätt att värma upp sitt hus men inget så lugnande och mysigt som att elda i en öppen eldstad eller kamin. Det traditionella valet för hemmen har varit vedeldade eldstäder men under de senaste åren har gaseldstäder blivit alltmer populära. Med gasolkaminer så får du en säkrare eldning samtidigt som mysfaktorn kvarstår.

Gasolkaminer är ett utmärkt alternativ till traditionella vedeldade eldstäder. Ser man till dess fördelar är det lätt att förstå varför människor över hela världen väljer gaseldstäder nuförtiden. Gaseldstäder erbjuder ett renare alternativ till ved som kan vara rörigt, rökigt och miljöovänligt. Men vad är anledningen till att alltfler väljer gaseldstäder idag?

Här är några av de främsta anledningarna som kan vara bra att känna till…

Enkel användning gillas

En av de främsta anledningarna till att folk köper gaseldstäder är att de är lätta att använda. Ingen mer kapning, transport och stapling av ved – gaseldstäder är bekväma och kan styras med en fjärrkontroll eller termostat. Med en knapptryckning kan du omedelbart njuta av atmosfären och värmen från en brasa. Dessutom finns det inget behov av att rensa aska eller sot. Det är också mycket säkrare än alternativ som fotogenvärmare.

Energieffektivitet är också bra

Gaseldstäder är energieffektiva och är därför ett utmärkt sätt att spara pengar på din värmeräkning. De använder mindre bränsle än traditionella vedeldade eldstäder för att producera samma mängd värme. Det betyder att du kan njuta av ett varmt och mysigt hem utan att behöva oroa dig för höga energiräkningar. Dessutom släpper de ut mindre koldioxid och gifter vilket gör dem till ett grönare alternativ till vedeldade eldstäder.

Lågt underhåll får betydelse

Gasolkaminer kräver lite underhåll jämfört med traditionella vedeldade eldstäder. Det finns inget behov av ständig sotning av skorsten, sanering av aska eller förvaring av ved. Dessutom har gaseldstäder ofta en självrengörande funktion.

gaseld
Det är lika mysigt att sitta framför en brasa på gas som framför en på ved!

Säkerhet är något vi lägger vikt vid

Gaseldstäder är mycket säkrare än traditionella eldstäder. De eliminerar risken för oavsiktliga brandutbrott som kan uppstå vid eldning av ved. Gaseldstäder producerar inte heller några gnistor eller flygande glöd som även de kan utgöra en betydande brandrisk. De är utrustade med säkerhetsfunktioner som automatiska avstängningssystem vilket gör dem till det bästa alternativet för dem som bekymrar sig om säkerhet.

Ökning av hemmets värde

Att installera en gasolspis kan ge ett mervärde till ditt hem. Skönheten och bekvämligheten med en gasolspis kan vara ett försäljningsargument för framtida köpare. Enligt National Association of Home Builders är eldstäder en av de tre vanligaste funktionerna som nya bostadsköpare letar efter i hus. Dessutom sägs det att eld i braskamin gör svenskar lyckliga.

Mängd stilar tillgängliga

Gaseldstäder erbjuds i ett brett utbud av stilar. De finns i olika storlekar, former, färger och designalternativ. Det finns något för alla husägares smaker och preferenser, från traditionella till moderna utformningar.

eldstad
Här är ett exempel på en unik typ av eldstad på gas

Mindre föroreningar

Gaskaminer har lägre miljöpåverkan än vedeldade eldstäder. De släpper ut lägre halter av koldioxid och andra gifter. Genom att använda en gaseldad spis istället för en vedeldad spis kan du hjälpa till att minska ditt koldioxidavtryck vilket gör dem till det mer miljövänliga valet.

Som ovanstående punkter illustrerar erbjuder en gaseldad spis mängder av fördelar för husägare som vill njuta av värmen och atmosfären av en brasa utan krångel. Gaskaminer är en bekväm och underhållsfri uppvärmningsmetod och kan öka andrahandsvärdet för ditt hem. Dessutom är de miljövänliga och ett säkrare alternativ än traditionella vedeldade eldstäder.