Är villalarm med väktare bättre?

Larmet går och inom några minuter så är väktarna på plats för att sätta handfängsel på tjuven och snabbt ta en titt på huset för att se om det finns fönster som bör lagas eller en dörr som ska säkras. Det här låter ju kanon men faktum är att det inte alltid är så enkelt. Bara för att man har ett villalarm som är kopplat till ett larmföretag som erbjuder väktare dygnet runt så betyder det inte att man kommer att fånga tjuven som tar sig in i ens hem. Men det kan betyda andra fördelar.

Villalarm kanske inte stoppar tjuven men…

Det händer att hem med larm utsätts för inbrott och att man sedan aldrig får tag i tjuven. Man kan ju tycka att det då verkar fullständigt meningslöst att investera i villalarm med väktartjänst om detta inte leder till att man helt och hållet minimerar risken för att någon kommer iväg med ens prylar. Men det finns fördelar att betänka:

  • Med väktartjänsten så kan man minimera tiden som tjuven spenderar i hemmet och därmed också det antal saker som stjäls.
  • Man kan också se att vandalismen minskar då tjuven har kortare tid på sig.
  • Det händer faktiskt att polisen hinner fram så att tjuven tas på bar gärning.
  • Områden med väktartjänst är inte lika attraktiva för tjuven och det är något som sänker risken för inbrott.

Vanliga huslarm kan också vara bra

Nu ska man inte säga att villalarmen med väktare är det enda valet om man vill få maximal säkerhet. Det finns huslarm som är utan abonnemang och utan väktartjänst som fungerar alldeles utmärkt. Ett hemlarm med kamera kan vara mycket effektivt då det syns ordentligt och helt enkelt får tjuven att avbryta det planerade inbrottet.

Man kan mycket väl få tag i ett billigt hemlarm som är ett köplarm som man inte hyr och som verkar otroligt avskräckande. Men med ett larm utan väktare så är det förstås så att man under en semester inte kommer att veta om vad som har hänt och att egendomen kan skadas på så vis att man får problem med annat som att det kan regna in och att vilda djur kan ta sig in i huset då man är borta på grund av hål i fönster.

Blir det hål i fönster då vill du veta det!
Blir det hål i fönster då vill du veta det!

Välj rätt larmföretag med effektiv väktartjänst

Om du ändå tycker att det blir bäst med någon form av väktartjänst så är det förstås otroligt viktigt att du väljer rätt tjänst. Läs recensioner och finn det företag som kommer att vara snabbast på att komma till ditt hem då ditt villalarm går igång. Det här kan ta lite tid och dessutom så ska man tänka på att en riktigt bra tjänst faktiskt kan kosta lite mer än vanliga hemmalarm gör. Ska någon vara redo dygnet runt att rycka ut så kommer det att kosta en slant, det får man inse. Men det här kan ju vara pengar som är väl investerade då tjänsten faktiskt bidrar till att tjuven inte ens försöker eller tas på bar gärning.

Så här går det till när tjuven tar sig in i ett hus: