Varför välja en elektrisk tandborste?

Människor blir allt mer medvetna om hur viktig hälsa är och hur viktigt det är att arbeta förebyggande. Om vi tar hand om oss själva och vår hälsa har vi större chanser att hålla oss och våra kroppar friska i längden. Men en sak som man kanske inte tänker på alltid när man talar om hälsa är munhälsan.

Munhygien är viktigt för den allmänna hälsan och en viktig aspekt för att upprätthålla munhygienen är att borsta tänderna regelbundet. Idag använder majoriteten en manuell tandborste men elektriska tandborstar har också länge haft en självklar plats på marknaden. Elektriska tandborstar blir allt mer populära över hela världen.

Vi har ju tagit upp vikten av att rengöra den elektriska tanborsten men det är också viktigt att förstå varför du ens ska använda denna typ av tandborste. Dessa tandborstar drivs av elkraft för att rengöra tänderna och ersätter delvis det manuella momentet vid borstning. Det finns flera anledningar till varför man bör välja en elektrisk tandborste och de mest framträdande fördelarna kommer vi att dela med oss av här.

Elektriska tandborstars överlägsna rengöringskraft

Elektriska tandborstar är bättre på att rengöra tänder än manuella tandborstar och de är bättre i längden. Borsthuvudet på en elektrisk tandborste snurrar snabbare och mer effektivt än en manuell tandborste vilket innebär bättre plackborttagning. Elektriska tandborstar har också olika borstningslägen, exempelvis djuprengöring vilket kan ta bort upp till 10 gånger mer plack än traditionella borstar.

 

Hela familjen kan dra nytta av den elektriska tandborsten!

Elektriska tandborstar är tidssparande

Elektriska tandborstar leder till en snabbare borstning än manuella tandborstar eftersom de är effektivare när det gäller att borsta tänderna. Den maximala tiden det tar för elektriska tandborstar att borsta tänderna är två minuter vilket är den rekommenderade borstningstiden. Den automatiska funktionen är också en fördel då du inte behöver flytta borsten fram och tillbaka manuellt vilket gör borstprocessen enklare.

Det gäller förstås att använda denna tandborste på rätt sätt. Detta kan faktiskt vara svårt så det är viktigt att du läser instruktioner och kanske att du ser videos som visar rätt metod.

Bättre för personer med rörelsehinder

För personer som har svårt att röra armarna eller som har ett medicinskt tillstånd som artrit kan det vara utmanande att borsta tänderna manuellt. Elektriska tandborstar kommer väl till pass då de kräver minimal ansträngning att använda, man behöver bara placera borsten mot tänderna och låta elkraften göra jobbet.

Kul för barn

Elektriska tandborstar är ett roligt sätt för barn att borsta tänderna, med en mängd olika färger och design att välja mellan som gör tandborstning till en trevlig upplevelse. Deras favorittecknade serier och filmkaraktärer kan tryckas på tandborstar vilket hjälper till att motivera dem att borsta tänderna regelbundet.

Kan hjälpa till att förebygga tandproblem

Elektriska tandborstar är användbara för att förebygga tandproblem som tandköttssjukdomar och karies. Eftersom elektriska tandborstar är bättre på att ta bort plack minskar de risken att utveckla tandköttssjukdomar. Tandköttssjukdomar kännetecknas av rodnad, svullnad eller blödning i tandköttet och om de lämnas obehandlade kan de orsaka tandlossning.

Längre livslängd för tandborsten

Elektriska tandborstar har en längre livslängd än manuella tandborstar. Vissa märken har till och med en garanti på över två år. Laddningssystemet ser till att batteriet alltid är fulladdat inför varje användning.

Kostnadseffektivt i längden

Elektriska tandborstar kan verka dyra men i det långa loppet kan de spara pengar. Genom att förbättra din munhygien kan kostsamma tandingrepp som fyllningar, extraktioner och rotfyllning undvikas.

 

Varför du bör välja en eltandborste:

Skäl att välja en elektrisk tandborste
Överlägsen rengöringskraft
Tidsbesparande
Bättre för personer med rörelsehinder
Kul för barn
Kan hjälpa till att förebygga tandproblem
Längre livslängd för tandborsten
Kostnadseffektivt i längden

Fördelarna med att använda en elektrisk tandborste är många och de är en utmärkt investering i din tandhälsa. Det finns många alternativ att välja mellan och kostnaden varierar beroende på märke och modell. Elektriska tandborstar erbjuder en överlägsen rengöringskraft samtidigt som de sparar tid och förebygger tandproblem.

Det är också ett roligt och enkelt sätt att uppmuntra barn att borsta tänderna regelbundet samtidigt som de är ett utmärkt alternativ för personer med rörelsehinder eller artrit. Att investera i en eltandborste är att investera i din munhälsa och i längden kommer det att vara ett kostnadseffektivt beslut som kan minska andra kostnader för tandvård.

Här är en bra jämförelse av elektriska och vanliga tandborstar: