Var bor dina elektriska prylar?

Var är min laddare? Frågan ställs numera dagligen i många svenska hem. Var är din laddare? Och var har du lagt det extra batteriet till din elmoped? Det här är frågor som bör ha svar innan du står med ett brådskande SMS som du bara måste skicka eller utan mjölk och en son som gärna hade kört milen till butiken.

Batterier och andra mindre elektriska prylar

Bästa platsen för batterier och andra mindre elektriska prylar som du inte använder dagligen är en låda. Den här lådan bör finnas nära den plats i hemmet som du kommer att använda den elektriska prylen. Batterier till radion i köket bör till exempel finnas i en låda i köket.

Men det är klart att du även kan ha en viss samlingsplats för alla batterier som inte måste komma fram mer än någon gång i månaden. Kanske på hyllan med verktyg och andra saker som du fixar i hemmet med.

Laddare bör finnas där du kommer att ladda. Det är faktiskt inte så dumt att ha fler. En i väskan, en i köket och en i sovrummet. Då vet du att du alltid har en laddare att tillgå när du behöver den.

Större köksmaskiner på diskbänken

Du låter mixer, glassmaskin, sodastreamer såväl som bordsgrill stå kvar på bänken i köket. Om det är en stor diskbänk kanske du tänker att det är finemang att kunna ha precis allt framme och ändå ha plats för att ställa koppar och baka bröd.

Men betänk att du kunde ha ett finare kök utan en massa prylar på diskbänken hela tiden. Lämna bara kvar maskiner som du använder dagligen som kaffemaskinen. Vissa förvarar även den här typen av elektriska prylar i skåp för att hålla bänkar tomma och snygga.

Men det finns ju ingen plats i skåpen…

Det här är vad många säger när det där med att plocka undan elektriska prylar kommer på tal. Det finns antagligen en massa plats i dina skåp. Plocka ut allting och se hur du kan ställa in på ett smartare sätt. När du gör detta kommer du kanske att hitta skatter…

Släng sakerna som inte fungerar!

Skatter som inte fungerar! Hur många elektriska prylar har du som inte kommer att fungera och som du aldrig kommer att laga? Det kan vara allt från sladdar till en köksmaskin som bara behöver en ny blandare. Släng ut dessa skatter omedelbart och få plats för nya!

Våga göra dig av med sådant som du inte använder. Om det rör sig om prylar som fortfarande fungerar kan du ju skänka bort. Ett gammalt batteri till den förra elmopeden kan du kanske sälja på Blocket. Ta dig tid till att gå igenom sakerna som finns i ditt hem och som inte bör ligga och drälla.

Placera varje sak där den hör hemma och se till att det verkligen rör sig om något som du vill ha i ditt hem. Något som du känner att du blir glad av att se.