Slowjuicer – vad är det?

Allt fler blir intresserade av hälsa. För att vara hälsosam måste man tänka på flera faktorer som exempelvis motion, kost, sömn och stressnivåer. Ett enkelt sätt att förbättra sin kost i en hälsosam riktning är att addera färskpressad juice till sin dagliga rutin.

Färska och naturliga juicer är ett utmärkt sätt att få sitt dagliga intag av näringsämnen, vitaminer och mineraler tillgodosett. Idag finns ett nytt verktyg som kan skapa goda juicer och som har tagit juiceindustrin med storm. Detta verktyg kallas för slowjuicer. Men vad är egentligen en slowjuicer?

Vad är en slowjuicer?

En slowjuicer är en juicepress som använder låghastighetsrotation för att extrahera juice från frukt och grönsaker till skillnad från en traditionell juicepress som använder snabba spinnblad för att strimla och extrahera juice från råvarorna. Den långsamma juicepressen har också en mer komplex juicemekanism som använder en “tuggning” för att extrahera saften.

 

Det blir lite som att du står och pressar för hand i mycket långsam takt!

Hur fungerar en slowjuicer?

Slowjuicern har en konformad del som roterar med en relativt låg hastighet, vanligtvis runt 40-80 varv per minut. Råvaran matas genom maskinens ränna och sedan krossas den och kläms mellan konen och en liten tandad sil. Juicen extraheras genom små perforeringarna på botten av silen varvid fruktköttet trycks ut ur ett separat utlopp.

Detta innebär att vissa modeller faktiskt kan användas i likhet med en glassmaskin. Om du kör frusen frukt genom juicern. Men om du vill göra detta ska du säkra dig om att du skaffar rätt variant!

Vilka är fördelarna med en slowjuicer?

1. Högre näring: Den långsamma och skonsamma extraktionsprocessen genererar inte värme och friktion vilket bättre bevarar juicens näringsämnen såsom enzymer, mineraler och vitaminer.

2. Mer juice: Slowjuicern pressar produkterna mer effektivt än en vanlig juicemaskin vilket resulterar i mer juice för samma mängd råvara.

3. Längre hållbarhet: Juice från en slowjuicer har längre hållbarhet.

4. Tystare drift: Låghastighetsrotationen genererar minimalt med brus och ljud vilket gör den idealisk för tidiga morgnar då man inte vill störa någon.

5. Mångsidig: Slowjuicers är mer mångsidiga eftersom de kan användas för en rad olika råvaror, inklusive gröna blad och vetegräs.

6. Lätt att rengöra: Den invecklade designen av slowjuicern kan verka skrämmande när det kommer till rengöring men i verkligheten är det enkelt. Vanligtvis finns det bara ett fåtal delar att rengöra och de flesta slowjuicer kommer med en rengöringsborste för att hjälpa dig att rengöra.

7. Mindre skummande: Slowjuicer producerar mindre skum vilket resulterar i en mer estetiskt tilltalande och njutbar juicedrickande upplevelse.

 

Kör din favoritcitrusfrukt i slowjuicern!

Slow juicern erbjuder många fördelar jämfört med traditionella juicepressar. De är tystare i drift, genererar mer juice och har längre hållbarhet och mycket mer. Även om de är dyrare än andra juicepressar är högre kvalitet och smidigare och godare juice värt investeringen. Så om du vill förbättra din morgon – överväg att investera i en slowjuicer. Din kropp kommer att tacka dig.

Här är en jämförelse av långsam och snabb juicer: