Öka trivseln i ditt hem på vintern

Vintern kan vara en tid då vi känner ett större behov av att skapa en mysig tillvaro hemma. Men det kan också kännas lite instängt och inte alltid så fräscht. Hur kan du öka trivseln i ditt hem på vintern? Låt oss se på några enkla steg som kan förändra hur du upplever din bostad.

Hur doftar det?

Som nybakt bröd och bullar eller ingenting? Använd doftolja för att sätta rätt stämning. Kalla vinterdagar kan det vara mysigt med kaneldoft eller kanske bullar. Då behöver du ju inte själv stå och baka för att ge intrycket av att du gör det.

Mysiga platser för umgänge

Med ny inredning kan du skapa mysiga och ombonade platser att umgås på. Eller hörn där du sitter själv med din bok eller smartphone. Det kan vara så enkelt att du satsar på några fina filtar som du mysar till soffan med.

Öppen eldstad

Om du inte har plats eller råd med en grillkåta kan du ändå se om det går att få in den öppna eldstaden i ditt hem på något vis. Inte så att du ska skapa brandfara i huset! Det finns ju tekniska lösningar som ger intrycket av att du har en kamin i vardagsrummet.

Ljudintrycken påverkar också

Tänk på hur du kan använda dig av ljud för att förändra känslan i hemmet. Se till att du har högtalare som sprider ljudet på ett behagligt sätt. Idag finns det bärbara varianter som är enkla att placera ut. Spela musik som du blir på gott humör av eller kanske bara lite avslappnande klassiska toner för att varva ner i ditt hem.