Lekställningen är för lek året om

Det är inte bara på sommaren som en lekställning är bra att ha. Om det är en klätterställning med gungor så är den en tillgång under vår och höst. Kanske också på vintern om det inte är för mycket snö utomhus. Att ha en gungställning är en stor fördel. Då finns det alltid något vettigt för barnen att göra.

Bra lekar på lekställningen

En lekställning är inte bara till för gungor. Den har för det mesta partier där man kan klättra och hänga i armar och ben. Det här är mycket bra för barnens utveckling. Och så bränner de givetvis en massa energi då de leker så fysiskt. Det känns bra när kvällen kommer och det blir lätt att somna!

Fler exempel på bra lekar på gungställningen är:

Rutschkana – Att glida ner och klättra upp i motsatt riktning är en evig lek. Den pågår hela tiden i parken och kan givetvis också pågå hemma på den egna lekställningen.

Balansgång – Om det finns partier där man får balansera så är det något som blir mycket populärt. Det kan vara broar av rep och liknande.

Kull och spring – Att springa runt och hoppa på klätterställningen är också kul. Det kan man göra året om. Så länge som vädret är torrt så bör det inte vara farligt.

Halka på vatten – Med galonisar på så blir det ännu roligare på klätterställningen då det regnar. Då glider man ju ännu bättre ner för rutschkanan!

Här är fler exempel på bra lekar för lekställning: