Kommer insynsskydd att göra det mörkt i rummet?

Om det blir mörkt eller inte då du fäster klistermärken i fönstret eller på annat sätt blockerar insynen beror på flera olika faktorer. Det finns insynsskydd som släpper igenom ljus på ett mycket bra sätt, och så finns det tjockare varianter som man kanske vill använda då man faktiskt inte vill få in så mycket dagsljus. Om du använder en tunnare variant så kan det rentav vara så att du kan se delvis ut men att det ändå blir så pass insynsskyddat att man inte kan se precis vad som händer.

Ett insynsskydd som du blir nöjd med

Om du tycker att det känns obehagligt att folk ser att du finns bakom fönstret och att du gör saker där så ska du välja ett tjockare skydd. Det kommer förstås att blockera mer ljus men det kan det ju vara värt då du upplever att du får vara ifred i ditt hem. Det finns smarta insynsskydd som släpper in ljus men som ändå döljer om du finns där bakom fönstret eller inte. Det här kan man åstadkomma till exempel med mönster som får en smått förvirrande effekt för den som ändå försöker se in från utsidan.

Det kommer inte att bli mörkt!

Mörkt kommer det inte att bli, inte ens med skärmskydd av plast. Men ljuset blir inte som då fönstret är fritt från skydd. Om du är osäker på hur det kommer att kännas så kan du ta vanligt papper och fästa i fönstret. Nu ser du ungefär hur pass mycket mörkare det blir med de vanliga fönsterskydden. Dessutom så kan du alltid fråga i butiken som du handlar från hur pass stor påverkan det aktuella skyddet har på ljuset.

Det kan ju bli så att du måste alternera lite mer med lampor i rummet. Då är det viktigt att du förbereder detta så att du inte får upplevelsen av att hemmet blir mörkt och trist bara för att du fäste skydd mot insyn i flera fönster. I de flesta fall så bör detta inte ske men gör din hemläxa och ta reda på mer innan du beställer!

insynsskydd och ljus