Janne och Siw mötte tjuven i dörren

Det var inte sent på natten och heller inte under utlandssemestern. Janne och Siw hade varit på badhuset och var på väg hem en helt vanlig lördag då de märkte att någon annan hade klivit in i villan och att personen antagligen var kvar.

“Det var så konstigt”, sager Siw som liksom Janne är pensionär, “skorna stod i farstun, man undrar ju varför en tjuv skulle ta av sig skorna, helkonstigt!”

När de båda hade klivit in genom ytterdörren så hörde de ett brak från altanen. Siw började springa efter tjuven som var en ung man i 25 årsåldern med grå huva. Hon sprang efter längsmed villagatan men tappade snart orken. “Han luktade sprit, så jag tyckte att det var lite obehagligt att fortsätta. Jag ropade att mitt insulin finns i väskan som han tog och då släppte han den faktiskt så min laptop fick han inte med sig”, berättar Siw.

Tjuven kom undan med lite silver och en del kontanter som hade legat i köket. Det hela kändes snöpligt. Trots skorna och ett rätt så gott signalement så kunde polisen inte göra något. Janne och Siw bestämde sig för att skaffa ett riktigt bra villalarm för att bättre skydda sitt hem. Det blev liksom droppen då de till och med mötte tjuven i dörren och inget kunde göra.

“Hade man haft väktartjänst så hade det kanske gått att få fatt i tjuven”, säger Janne. Och visst är det så att väktare cirkulerar i området med jämna mellanrum så detta hade kanske varit en bättre lösning.

Med det nya villalarmet så känns det tryggare och dessutom så har paret satt upp stark utomhusbelysning på verandan och valt ett larm som är mycket gällt och som använder ett ljud som dokumenterat skapar stress och obehag hos tjuven.

janne och siw