Har du allt ditt hår behöver i badrummet?

Hur sköter du ditt hår? Vissa kan tala om i sömnen när de tvättar, gör inpackning och klipper i enlighet med ett schema som de har hållit sig till i flera års tid. De allra flesta behöver bra saker i badrummet för god skötsel av håret. Det kan innebära en smart hylla i duschen där allt från schampo till inpackning får plats. Det kan också betyda en unik hårfön som är väggmonterad och superbekväm att använda.

Har du allt du behöver för håret i ditt badrum? Låt oss ta en titt på möjligheterna…

Enkel tvätt med rätt produkter

Oavsett om du nyligen har genomgått en prp-behandling eller bara känner ett stort behov av att sköta ditt hår riktigt väl är det viktigt att det här kan göras enkelt. Statistik för olyckor i hemmet visar att väldigt många sker just i duschen.

Om du måste vrida och vända dig på ett super-halt golv för att komma åt schampo kan det vara farligt. När du sedan ska kamma igenom med balsam, hårolja och inpackning vill du inte att det här ska innebära att du måste lämna den varma duschen för att hitta kam och produkter.

Det blir mycket enklare om du har en smart badrumshylla i duschen. Det finns en rad olika lösningar för detta. Om du inte redan nu har en bra duschhylla kan du fundera på:

  • En större duschkorg som också fungerar som hylla som du installerar på väggen
  • Förvaring med sugproppar om du av någon anledning inte kan borra i duschväggen
  • Förvaring och hylla som du hänger upp med krok

För dig som bor i en tillfällig bostad kan det vara klokt att ta en titt på de lösningar som finns i inredningsbutiker som IKEA. Du kan finna förvaring som är smart och enkel och som inte kräver avancerad installation.

Var ska hårvårdsprodukterna placeras?

Allt du behöver för ditt hår

Det spelar ingen roll om du är man eller kvinna. Du har vissa behov av hårvård och de är personliga. Om du tycker att ditt hår är för torrt kan det vara dags att se över produkterna som finns för tvätt och behandling av torrt hår i ditt badrum.

Kanske ska du byta märke. Du måste inte köpa dina hårvårdsprodukter i matbutiken när du handlar mat. Det går till exempel att beställa dessa online från butiker som har enorma sortiment. I dessa butiker kan du finna produkterna som är skräddarsydda för dina behov.

Styling som du blir nöjd med

När du väl har tvättat och behandlat blir det dags att styla. Det gör du för det mesta i ditt badrum. Här ska du fundera lite på hur din badrumsspegel ser ut. Det gäller ju att se ordentligt från alla vinklar för att det ska bli snyggt. Kanske behöver du installera en extra spegel.

Dessutom är ljuset otroligt viktigt. Om din badrumslampa är för svag kan du byta den eller installera fler ljuskällor i badrummet. Det är också viktigt med eluttag som är säkra och som sitter rätt. Det kan vara farligt att använda en skarvsladd för att få in hårtork och locktång i badrummet!