elmoped

Frågor och svar om elmoped – Del 1 – Köpa elmoped

För att få veta lite mer om hur man ska tänka då man ska köpa elmoped så frågade jag Andreas på Swebike.se mer om detta. Han jobbar dagligen med mopeder, elmopeder och mopedbilar, och han gav mig mycket intressanta svar på frågorna.

elmoped

Du kan lyssna på intervjun genom att klicka på Youtube-klippet härnedan.

Vad ska man tänka då man vill köpa elmoped?

Det som är viktigt att tänka på är att man antagligen kommer att använda en elmoped året runt. Det man ska ta reda på då man pratar med en försäljare är om elmopeden motsvarar de kriterier som är viktiga. När vi pratar om elmopeder så är det räckvidden som är viktig. Det som är värt att nämna är att batteriets kapacitet minskar under vintertid då det är kallt ute. Så man kommer inte lika långt de dagar det är kallt ute i jämförelse med de dagar då det är varmt väder.



Det är viktigt att den elmoped som man köper klarar den sträcka som man ska köra dagligen. Man ska också tänka lite på degenereringen det vill säga att batteriet tappar lite kraft i takt med att det blir äldre. Man behöver lite marginal. Man kan inte köpa en moped som ska gå i 5 mil i optimala förhållanden om räckvidden man behöver är 4.5 mil i normala förhållanden. Då kommer den inte fungera på vintern och även så då batteriet börjar tappa lite vilket är normalt. Så man ska ha lite marginal för det som mopeden ska användas för. Och man ska kontrollera noga med försäljaren vad elmopeden klarar minimum och inte maximum.

Kommer det att påverka om man ska köra mycket i uppförsbacke?

En fördel med en elmoped är att den är starkare eftersom den har nästan full kraft direkt. Oavsett varvtal så är en elmoped oerhört stark direkt vilket inte en vanlig motor är. Men, självklart, kör du upp för en backe så kommer troligtvis elmotorn att behöva mer ström för att kompensera. Och det är klart då dränerar man batteriet lite fortare. Men det kan man egentligen jämföra med en vanlig bensinmotor. Uppför en backe så kommer man gasa mer och då drar det mer bränsle.

Dela Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone