Försvarsspray – 6 bra försvarssprayer

Man kan alltid diskutera huruvida det är bra att använda sig av spray som försvar mot personangrepp eller inte. Men, det är redan bevisat att försvarsspray fungerar och ger en bättre känsla av säkerhet. Men vilken produkt ska man välja? Det finns numera flera olika sprayer som man kan använda sig av på ett enkelt sätt om man skulle bli attackerad. Här är 6 bra försvarssprayer som man kan köpa till ett bra pris online.

  1. Rubicon Stop försvarsspray med färg

Det här är en spray som kostar omkring hundralappen och som verkar genom att förblinda den som attackerar. Färgen gör också att man skapar ett visst signalement som ger polisen något att gå på kort efter attacken.

Fördelar – Sprayen förblindar och färgar, den är enkel att använda med ett lock som man snabbt får av, den är laglig och kräver ingen licens, priset är mycket skäligt!

Du kan köpa Rubicson på Kjell & Company här.

  1. Safe by Gaia överfallslarm och spray

Här får man ett larm samtidigt som man sprayar med färg som förblindar. Sprayen kostar lite mer än ovan nämnda men kommer med mycket goda recensioner. Just det att man får ett oljud (120 dB) kan få stor effekt och verkligen verka skrämmande.

Fördelar – Man får både larm och spray, produkten är laglig och kräver inte licens, sprayen lämnar färg på förgriparen. Sprayen har en testknapp och en säkerhetsknapp så att man slipper larm som är falska och som bara stör. Batteriet som kommer med produkten håller i flera år.

Här kan du se precis hur denna försvarspray fungerar:

Köp Safe by Gaia på Kjell & Company här.

  1. Bodyguard Knock Out v.2

Det har kommit en ny version av originalet, Knock Out. Den är bättre på många sätt. Med Knock Out v.2 så får man längre räckvidd, upp till 4 meter, så man måste inte vara så nära den som attackerar. Sprayen har färg men man måste vara medveten om att den inte går att testa då det kan leda till att munstycket tätas till av färgen.Fördelar – Man får ett högre tryck och det här är en försvarsspray som är mindre känslig för vind. Den är laglig och kräver ingen licens. Om du kommer att använda den på riktigt och kan bevisa med polisanmälan och kvitto för sprayen så får du en ny av Bodyguard helt utan kostnad.

Köp Body Guard Knock Out v.2 på Bodyguard här.

  1. Bodyguard försvarsspray färglös

När man inte kan använda sig av färg som kan leda till skador på inredning och andra föremål så kan denna spray vara bästa lösningen. Den fungerar på buss, i taxi såväl som på båtar och i stora festlokaler där det kan finnas rum och utrymmen som inte känns så säkra att röra sig i. Sprayen irriterar ögon och ger flera minuter till flykt och att skrika. Man får använda denna spray i enlighet med nödvärnslafen och den kräver ingen licens. Man ska tänka på att sikta mot ansikte och ögon med den.

Fördelar – Mycket obehaglig att få i ansiktet, licensfri och laglig, man får en ny spray om man kommer att använda den och kan bevisa detta med polisanmälan och bevis för köp. Har en räckvidd på 4 meter.

Du kan köpa den färglösa försvarssprayen här.

  1. Bodyguard rödfärg

Det här är en spray med rödfärg som irriterar ögon. Man får effekt under cirka 5 till 20 minuter vilket ger gott om tid att springa ifrån angriparen. Färgen kommer också att göra det lättare att gripa och identifiera gärningsmannen.

Fördelar – Burken är liten och är därför behändig att ta med sig i joggingspåret och då man reser. Krävs ingen licens och man får upp till 2 meters räckvidd.

Du kan köpa rödfärgssprayen här.

Jogga säkert med försvarsspray runt midjan
Jogga säkert med försvarsspray runt midjan
Dela Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone