Få 25 % tillbaka när du köper elmoped och andra elfordon

År 2018 blir ett bra år för den som vill satsa på elfordon. Riksdagen har nämligen beslutat att den som köper ett elfordon får 25 % tillbaka upp till 10 000 kronor. Allt du behöver göra är att spara ditt kvitto och skicka det till Naturvårdsverket. Du kommer att finna länk till formuläret för att ansöka om detta bidrag här från och med den första februari 2018. Du kan alltså köpa en elmoped redan nu i en butik online där du får extra bra priser som till exempel hos Elcykelvaruhuset och Motorsweden.

Kom ihåg att du måste ansöka efter det att laddningspunkten för ditt elfordon har installerat. Det här får inte vara mer än 6 månader efter det att installationen är utförd.

Vad får man avdrag för?

Du får avdrag för olika typer av elfordon som till exempel elmoped, elbil, elcykel, ellådcykel, segway och ellastbil.

Hur mycket pengar kan man få tillbaka?

Bidraget kommer att täcka hälften av kostnaden för installation och framtagning av utrustning. Men man kan inte få mer än 10 000 kronor. Det blir dock en hel del om man köper en elmoped till bra pris.

Viktigt att tänka på

För att du ska få bidraget så måste din laddningspunkt ha installerats efter den första januari 2018. Dessutom så ska du äga eller ha nyttjanderätt på fastigheten där du kommer att installera laddningspunkten.Ett bidrag för elmoped för privatpersoner

Avdraget på 25 % är till för privatpersoner. Men bostadsföreningar, företag och organisationer kan också söka bidrag från Klimatklivet för installation av laddningspunkter för elfordon.

Man hoppas att bidraget kommer att få fler att välja elfordon hellre än bensinfordon eftersom detta är bättre för miljön. Kan man pendla med moped istället för bil så kan detta bli ett fantastiskt val. Det finns ju även mopedbil som är elektrisk och som ger skydd mot regn och rusk precis som en liten minibil.

Du kan läsa fakta om elmopeder här. Det är viktigt att du väljer rätt även om priset blir mycket lägre när du får bidraget. Glöm inte att spara ditt kvitto och att se till att du får laddningspunkten installerad på rätt plats för att få avdraget!

 

Dela Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone